Tin sa va multumesc celor care dati consultanta aici pe site. Ne este de un real folos. Mi-am depus demisia , insa nu mi s-a aprobat conform art.55 ... cred ca v-a fi conform art 79... spun cred ,pt ca nu am primit raspunsul scris,ci doar am fost anuntata telefonic ,si mi s-a comunicat ca nu s-a aprobat demisia mea , si ca trebuie sa merg la munca in continuare.Vreau sa stiu daca v-a fi un preaviz, in aceasta perioada trebuie sa-mi desfasor activitatea la locul meu de munca sau un altul ? pot beneficia de reducere a prgr de lucru ? citisem undeva ca se poate lucra 4 ore si restul pt a cauta un alt loc de munca..
va multumesc anticipat
locul de munca se va desfasura in locatia indicata in Contractul Individual de Munca.
Totusi angajatorul poate modifica temporar locul şi felul muncii, fără consimţământul salariatului, şi în cazul unor situaţii de forţă majoră, cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsură de protecţie a salariatului, în cazurile şi în condiţiile prevăzute in codul muncii.
In cazul de fata, singurele situatii ar fi forta majora sau masura de protectie a salariatului, amandoua trebuind foarte bine fundamentate, ceea ce este foarte putin probabil.
Mai exista si posibilitatea delegarii, vezi mai jos extras din lege, dar in aceste cazuri angajatorul va plati transportul, cazarea si o indemnizatie de delegare, ceea ce inseamna cheltuieli mari, iar delegarea nu poate depasi termenul de preaviz.
De asemenea, este destul de dificil ca schimbarea locului de munca sau delegarea sa se faca in timpul preavizului, fara a fi considerat un abuz din partea angajatorului.
ART. 42
(1) Locul muncii poate fi modificat unilateral de către angajator prin delegarea sau detaşarea salariatului într-un alt loc de muncă decât cel prevăzut în contractul individual de muncă.
(2) Pe durata delegării, respectiv a detaşării, salariatul îşi păstrează funcţia şi toate celelalte drepturi prevăzute în contractul individual de muncă.
ART. 43
Delegarea reprezintă exercitarea temporară, din dispoziţia angajatorului, de către salariat, a unor lucrări sau sarcini corespunzătoare atribuţiilor de serviciu în afara locului său de muncă.
ART. 44
(1) Delegarea poate fi dispusă pentru o perioadă de cel mult 60 de zile şi se poate prelungi, cu acordul salariatului, cu cel mult 60 de zile.
(2) Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport şi cazare, precum şi la o indemnizaţie de delegare, în condiţiile prevăzute de lege sau de contractul colectiv de muncă aplicabil.
Pentru orice nelamuriri, va stau la dispozitie,
George
Nu este stabilita nici o sanctiune displinara,mi s-a comunicat vrebal sa ma prezint in alta localitate,dar nu stia sigur daca e bine,mi-a spus ca ma v-a suna sa-mi comunice,insa nu a mai sunat. Eu ma voi prezenta maine la locul de munca mentionat de seful de centru, si daca voi avea nelamuriri va voi contacta.
Daca vi s-a comunicat doar verbal nu este necesar sa va prezentati la alt loc de munca decat la cel in care va desfasurati activitatea. Pentru schimbarea locului de munca este necesara o notifcare scrisa.
Sigur ca depinde si de matura muncii epuse si de precizariel din CIM.
:offtopic:
@ lyzuca
Nu ati gresit cu nimic dvs .... raspunsul era adresat unui utilizator al forumului care v-a acuzat ca ati deschis acest topic doar pentru a ma ajuta sa-mi creasca rating-ul :(
Demisie
anton i
Buna seara, vreau sa imi dau demisia de la locul de munca fara a sta in preavizul de 15 zile.Se poate ca angajatorul sa nu mai imi dea cartea de munca sau sa ... (vezi toată discuția)