Judecatoriile din romania, pun online Numele complect la fiecare persoana care are un dosar la judecatorie. Indiferent ca e caz civil sau penal, si binenzeles fara voia persoanei.
Acest lucru este O Reclama a institutiei judecatoresti.
Doresc sa dau in Judecata statul sau Judecatoriile.
Ati scapat ceva din vedere: in orice magazin ati intra si orice ati cere, trebuie sa platiti. Aici nu puteti emite niciun fel de pretentii, ba mai mult, daca nu oferiti respect nu va asteptati sa primiti nimic la schimb (raspunsuri, de exemplu).
Sper ca acesta sa fie ultimul schimb de mesaje offtopic pe care il purtam. Daca mai continuati, voi inchide subiectul.
conform art 8,am si eu drepturile mele,iar procesele se pot judeca si cu usile inchise atata timp cat eu cred ca imi dauneaza imaginii mele,specificandu-se ora,data ,sala,astfel nemaifiind nevoie de statia grefierului..Terta persoana,este martorul care poate fii chemat
doar de reclamant, parat,procuror,si in nici un caz,tanta de la piata se uita pe net vede cazu si se hotaraste ca a auzit ea niste barfe sau crede ea ca poate sa isi deie cu parerea ca se plictiseste doar la piata.In toate tarile un pic m-ai civilizate,se cere acordul pt ati fii publicat numele,si atata timp cat nu esti un criminal,sau un mare vipp ai dreptul la protejarea intimitatii si a datelor personale.Nu inteleg ce este atat de absurd in a nu fii de acord sa iti vezi numele agatat pe pagini de justitie.Exista si oameni ce nu inteleg neaparat tot ce e scris,si din reclamant ajung in gura lor parat,si atunci vrea sa imi spuna mie cineva ca nu e afectata imaginea mea?
nu este vorba doar de martor, este vorba si de intervenienti, avand-cauza, posibile victime, etc.
De ex : daca tu te judeci cu frate'miu pt terenul pe care l'am mostenit amandoi e normal sa stiu si eu ca sa pot sa intervin in proces (chit ca tie nu iti convine ca poate te'ai inteles cu el).
Sau daca eu vreau sa cumpar un apartament de la un dezvoltator si el este aproape de a fi executat e normal sa stiu pt ca sa nu ii mai dau bani
Sau, daca unul e judecat pentru inselaciune si am fost si eu inselat de el, e normal sa stiu si eu ca sa pot sa ma constitui si eu la randul meu parte civila.
Sau, daca firmei nu stiu care i s-a cerut falimentul e normal sa pot sa aflu si eu lucrul asta ca sa pot sa ma inscriu in masa credala.
Sau daca unul care candideaza la o functie publica a fost condamnat e normal sa stiu si eu ca sa pot sa il contest
Sustin toate cele spuse de @vladfesan, as mai adauga doar faptul ca toate instantele europene din toate statele membre ale UE au procesele publice iar pe site-urile lor puteti vedea dosarele, partile si incheierile intregi, nu doar un rezumat, cum se practica la noi.
Procesele sunt publice, pentru ca judecarea dvs. afecteaza „publicul”, poate doar si datorita jurisprudentei create.
Daca va considerati nedreptatit adresati-va catre Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal . Ei va vor spune acelasi lucru ca si distinsii domni care au binevoit sa va raspunda, desi nu o meritati.
Pentru cultura dvs, generala am sa va spun ca date cu caracter personal reprezinta orice informaţii referitoare la o persoană fizică identificată sau identificabilă. O persoană identificabilă este acea persoană care poate fi identificată, direct sau indirect, în mod particular prin referire la un număr de identificare ori la unul sau la mai mulţi factori specifici identităţii sale fizice, fiziologice, psihice, economice, culturale sau sociale.
Asadar, daca veti citi cu atentie, poate veti intelege ca publicarea numelui, doar a numelui nu reprezinta nicidecum divulgarea unor date cu caracter personal.