avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2007 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA intarziere declarare PFA platitor de TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

intarziere declarare PFA platitor de TVA

Sunt PFA neplatitor de TVA (diriginte de santier) .In mai 2012 mi-am depus declaratia 200 cu veniturile realizate si am stat linistit ca nu depasesc pragul de 35.000 euro deoarece am impartit la valoarea medie a euro in 2011. In iunie am primit un telefon de la finante ca am depasit pragul de 35.000 euro(trebuia sa calculez euro cand a intrat tara in UE )si trebuie sa ma declar platitor de TVA si sa platesc retroactiv TVA eu depasind pragul in decembrie 2011. CE nu inteleg este cum imi ia statul TVA retroactiv din moment se eu am contracte de consultanta si dirigentare de santier in derulare sin care au TVA zero.Eu am facturat fara TVA nu am incasat TVA cum dau inapoi la stat ceva ce nu am incasat.Plus ca o parte din contracte le am in euro (peste 70%) . Cand calculeaza pragul de 119.000 statul ia valoarea euro din momentul aderari in UE iar la facturicu cat este valoarea euro in momentul facturari.Am vorbit cu o parte din beneficiari si nu toti sunt de acord sa facem aditional pe valoarea TVA.ASA trebuie sa dau la stat 24 % TVA ,16 % impozit ,5,5 % CAS .enorm. VAa multumesc anticipat pentru lamuriri.
Cel mai recent răspuns: jovii , utilizator 21:07, 23 Iunie 2012
Va multumesc inca odata pentru raspunsuri si pentru timpul acordat
Stimate @jovii, contractele raman valabile, Dvs. trebuia sa respectati legislatia si sa facturati cu TVA din ianuarie 2012. Stornati facturile emise in lunile anterioare, refacturati la valoarea din contract, la care adaugati 24%. Clientilor...le convine sau nu...trebuie sa accepte situatia. Aveti grija sa refaceti si situatiile de plata aferente lucrarilor de constructii executate si facturate. Si acestea trebuie sa contina TVA-ul.

Sfatul meu este sa apelati la un contabil pentru a va scoate din aceasta incurcatura. Daca aveti unul, acesta era obligat sa stie si sa va anunte cand ati depasit plafonul legal.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Iunie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Sarutmana ! Va multumesc pentru sfat sunt placut impresionat de operativitate si va doresc numai bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa platitor,neplatitor de tva jovii jovii Buna ziua.Am urmatoarea problema : din decembrie 2011am depasit plafonul de 119 000 ron, am ajuns la 129 000, am depus formularul 200 la finante in 25 mai 2012 ... (vezi toată discuția)
Plafon tva camelia adina camelia adina o persoana fizica inregistrata la intreprindere individuala din 2010, neplatitoare de tva ( nu a ajuns la c.a. de 35000 euro) nici in 2010 , nici in 2011 , se ... (vezi toată discuția)
Firma neplatitoare tva bux10 bux10 Buna seara, Am si eu o intrebare si v-as ruga sa ma ajutati sa gasesc raspunsul: am o firma abia infiintata (iulie), neplatitoare de TVA. As vrea sa inchei un ... (vezi toată discuția)