sau mi-a dat doua raspunsuri diferite la aceeasi intrebare, dar pusa in locuri diferite, etc. Nu de raspunsul dansei/dansului aveam nevoie.
In general, pe un forum, rspunsurile date sunt strict la subiectul postat si in functie de datele prezentate in acel subiect. Dv., cand postati aceeasi intrebare in lcouri diferite, eventual cu ID-uri diferite si, ce e mai important, cu date diferite, nu va asteptati ca cineva sa faca o corelare intre toate acestea, chiar nu merita timpul si osteneala. Iar daca nu va convin raspunsurile date pe forum de persoane care nu au nimic personal cu dv, ci doar isi rup din timpul lor pentru a va expune un punct de vedre la un subiect la care ati solicitat raspunsuri, nu aveti decat sa contactati personal x avocati si executori si sa le platiti consultatiile.
Apoi, nu va inteleg inversunarea, pentru simplul fapt ca v-am sugerat sa verificati in hotarare data de la care debitorul a fost obligat la plata sumei de 1000 lei. Exista sumedenie de hotarari cu ''erori materiale'' - date trecute gresit, copy/paste din ''prea mult volum de munca datorat suparaincarcarii instantelor'', etc.
exista hotararea de fond pentru o pensie de 500 RON din 2010, asa cum am spus initial, pentru ca in timpul procesului, tatal a afirmat ca, desi nu are venituri, poate da acesti bani.
Si am avut dreptate. Debitorul nefiind angajat in anul 2010, nu i se putea pune in sarcina o pensie de 1000 lei incepand cu data introducerii actiunii. Suma pe care o aveti in hotararea asta, reprezinta suma la care s-a obligat singur, nu impusa de instanta, ci cu care instanta a fost de acord.
Eu am o hotarare de fond ..... insa vreau sa astept hotararea pe apel
Dupa apel, calea de atac este recursul, care poate schimba decizia data de instanta de apel. Daca tatal declara recurs, din datele prezentate de dv., are toate sansele sa castige in recurs, iar suma de 1000 lei va fi datorata de incepand cu data angajarii sau data pronuntarii sentintei in apel. Cel mai indicat in acest moment este sa puneti in executare hotararea de la fond si sa asteptati pana la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii supusa recursului. Daca puneti in executare hotararea din apel, iar in recurs se va modifica hotararea din apel referitor la data, va trebui sa dati banii inapoi.
Si acum dati-mi voie sa ma inversunez.:
pe care o pot executa, astept hotararea pe apel, ca sa-mi pot recupera toti banii, peste 150 milioane
.
O pot executa (dar nu ati facut-o), astept sa-mi pot recupera toti banii. Banii nu sunt ai dv, sunt ai copilului. Sunteti total pe langa interesul superior al copilului. Daca ati fi urmarit cu adevarat interesul copilului si nu banii, razbunarea si razboilul dv personal cu tatal copilului, ati fi pus imediat in executare hotararea de la fond, urmand ca eventualele sume datorate copilului pe langa cei 500 lei, sa le recuperati dupa recurs. Iar daca modalitatea de executare este poprirea veniturilor si nu executarea silita a bunurilor mobile si imobile ale debitorului, nu veti recupera toti banii odata, ci in transe lunare