avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de intretinere

buna ziua, am nevoie de ajutorul dvs.
In urma cu ceva timp, am inceput sa am grija de o familie foarte in varsta. Ulterior, dansa mi-a propus sa facem un act in urma caruia sa-mi ramana casa dansilor. Fiind o procedura de lunga durata, deoarece dansul nu are discernamant, dansa a facut un testament prin care imi lasa bunurile dansei. Din pacate, pana sa termin cu procedura de punere sub interdictie a dansului, dansa s-a prapadit. Acum, in urma testamentului, eu detin 25% din apartamanet si dansul 75% (fac precizarea ca nu s-a facut succesiunea pt ca nu a trecut un an de la data decesului). Intrebarea mea este: pentru a face contractul de intretinere cu dansul, ar trebui sa fac mai intai succesiunea?
S-au cum ar trebui sa procedez ca in urma contractului de intretinere sa-mi revina apartamanetul in totalitate?
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: KMK , utilizator 15:15, 2 Iulie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
Nu va ganditi sa faceti acest lucru, actul fiind anulabil. In plus notarul isi va da si singur seama. Conform legii acesta va solicita:
•Certificatul Medico-Legal Psihiatric care sa ateste discernamântul vânzatorului in situatia in care acesta doreste sa incheie un anumit act (in cazul Constractelor de donatie si de intretinere) si are o varsta inaintata (se considera astfel dupa pensionare).
•Un reprezentant al Primariei aferente (de domiciliu) si anume Autoritatea Tutelara care sa asiste la semnarea actului de vanzare cu clauza de intretinere conform Legii 17/2000 privind asistenta sociala a persoanelor vârstnice.
nici nu as avea cum sa ascund ca nu are discernamant...dansul nu mai are contact cu realitatea decat foarte putin.
in ceea ce priveste deschiderea succesiunii dupa un an de la decesul persoanei....asta mi s-a spus de catre notarul unde s-a incheiat si testamentul.
va multumesc frumos pentru toate sfaturile
Legea 17/2000 nu prevede obligativitatea solicitarii certificatului medico-legal.... Cunoasteti un alt temei legal pentru acesta?


Conform legii acesta va solicita:
•Certificatul Medico-Legal Psihiatric care sa ateste discernamântul vânzatorului in situatia in care acesta doreste sa incheie un anumit act (in cazul Constractelor de donatie si de intretinere) si are o varsta inaintata (se considera astfel dupa pensionare).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se pot evita cheltuielile de dezbatere a succesiunii dacă se întocmește un testament pentru unicul moștenitor? Clementoni Clementoni Bună ziua, În urma decesului tatălui meu, eu si mama, unici mostenitori, am început procedurile de deschidere a succesiunii. Cheltuind deja o groaza de ... (vezi toată discuția)
Drepturile asupra unui testament in care sunt implicati si alti membrii ai familiei ContSters215993 ContSters215993 Problema mea este urmatoarea: am grija de o batranica a carui sot a murit in urma cu 15 ani. Aceasta doreste ca dupa moartea dumneaei apartamentul sa-mi revina ... (vezi toată discuția)
Situatie critica pentru un batran bolnav MENGHINA MENGHINA Buna ziua ! Va rog dac a stie cineva cum as putea rezolva aceasta situatie mai speciala: este vorba despre un batrin de 83 de ani care este singur,sotia ... (vezi toată discuția)