avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despagubire pentru servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despagubire pentru servitute

Solutia cazului meu consta in acordarea servitutii reclamantului si respingerea cererii mele conventionale de a mi se despagubi contravaloarea terenului ,mentionez ca suma ceruta de mine a fost la foarte mica diferenta fata de aprecierea expertului.Exista posibilitatea de fi refuzat la recurs ,cu toate ca noul cod civil precizeaza ca eu sa fiu despagubit?

Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 15:22, 9 Decembrie 2013
Multumesc inca o data pt raspunsuri,dar ce as dori acum este un sfat la cum as putea face recurs la toata povestea aceasta ,ce se poate sa contina acest recurs,unde sa merg sa caut acte ,harti doveditoare care sa ma ajute in vreun fel,astept orice indrumare si multumesc anticipat pentru asta.
Este totusi cineva care poate sa-mi dea un sfat,o indrumare ?Sa fac un recurs care sa ma avantajeze?
Ultima modificare: Luni, 2 Iulie 2012
Cornel_SV, utilizator
D-voastră sunteţi de acord cu drumul de servitute. Puteţi împrejmui terenul dar să nu împiedicaţi ieşirea vecinilor. Cît despre despăgubiri, acestea au fost calculate dar, d-voastră aşi solicitat acest lucru? Căci, despăgubirile nu se dau ope legis, de către instanţă direct, ele se dau numai dacă sunt solicitate în mod expres, prin cererea reconvenţională, pe care aţi făcut-o. Dacă nu aţi solicitat acest lucru, în termen de 3 ani de la stabilirea servituţii , aveţi dreptul să solicitaţi , printr-o nouă acţiune în instanţă(mai ales că a şi fost calculată de către expert c,v despăgubirii) această despăgubire. Nu înţeleg la ce vă mai trebuie hărţi, acte, cu atât mai mult cu cât este deja recursul .
Am facut cererea reconventionala in timpul procesului,dar mi-a fost respinsa,iar cat despre harti ,acte vechi caut pt a dovedi ca acolo nu a fost drum asa cum spune reclamantul,dar sincer sa fiu sunt confuz,dupa procesele care au avut loc in instanta,urmeaza o hotarare pe care trebuie sa o primesc acasa,apoi este dreptul de apel in termen de 15 zile si apoi este recursul?Iar daca recursul este in desfasurare,nu mai pot aduce dovezi sau martori?
Ultima modificare: Marți, 3 Iulie 2012
Cornel_SV, utilizator
Stimat forumist,

Evident, puteți ataca hotărârea care vă dezavantajează. În privința probelor, instanța de recurs nu poate administra - ca probe noi - decât proba cu înscrisuri; dacă doriți refacerea expertizei sau martori este nevoie de o rejudecare.

Totuși, altfel de sfaturi, în concret, consider că nu se pot da pe un forum, fiind necesar un studiu aprofundat al cauzei. Poate, de aceea, nu ar fi rău să vă angajați un avocat.

Cu stimă.

Alte discuții în legătură

Referitor drum sarm07opr sarm07opr Ma invecinez cu un teren infundat al altui proprietar. Ma ameninta tot timpul ca prin proprietatea mea va face drum de acces cu forta. Este posibil sa obtina ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere robimichel robimichel Am un teren fara acces la drumul public. Accesul este blocat de un teren al vecinului, care nu vrea sa-mi acorde servitute de trecere. M-am hotarat sa-l dau in ... (vezi toată discuția)
Drum de acces razvyqw0w razvyqw0w Am vandut impreuna cu un vecin 700 m^2 unui patron. Doamna de la registrul agricol, de la primarie, i-a spus ca o sa ii faca drum de acces intre vile. Intre ... (vezi toată discuția)