avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despagubire pentru servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despagubire pentru servitute

Solutia cazului meu consta in acordarea servitutii reclamantului si respingerea cererii mele conventionale de a mi se despagubi contravaloarea terenului ,mentionez ca suma ceruta de mine a fost la foarte mica diferenta fata de aprecierea expertului.Exista posibilitatea de fi refuzat la recurs ,cu toate ca noul cod civil precizeaza ca eu sa fiu despagubit?

Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 15:22, 9 Decembrie 2013
S-a terminat procesul,instanta nu i-a dat drum de trecere pe terenul meu si a hotarat sa ma despagubeasca cu suma cheltuita de mine la recurs,intrebarea la care ma gandesc eu,este urmatoarea ,daca voi imprejmui terenul si nu o sa aiba vecinul pe unde trece ,o sa ma poata da in judecata din nou?Din punctul meu de vedere ar avea motiv si mai ales sanse de castig.Ce ar trebui sa fac in continuare fara sa am neplaceri?
Poate cineva sa-mi raspunda la intrebarea mea?Ma poate da in judecata din nou vecinul,daca nu o sa poata trece?
Stimat forumist,

Înțeleg că ați câștigat dvs recursul.

În principiu, dacă instanța nu i-a acordat vecinului dvs servitutea dorită, iar procesul s-a terminat prin epuizarea recursului, intervine autoritatea de lucru judecat. O puteți invoca cu succes în orice alt litigiu nou, similar cu cel terminat.

Dacă cererea privind servitutea a fost respinsă, nu văd de ce nu ați putea împrejmui tot terenul dvs.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referitor drum sarm07opr sarm07opr Ma invecinez cu un teren infundat al altui proprietar. Ma ameninta tot timpul ca prin proprietatea mea va face drum de acces cu forta. Este posibil sa obtina ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere cu sau fara despagubiri _adi_ _adi_ Bunicul a detinut o parcela de teren de 6000m inainte de 1990. A vandut 1000m in 1991 ( casa si terenul de langa casa) S-a facut in asa fel schita terenului ... (vezi toată discuția)
Dreptul de servitute stefania75 stefania75 In cazul in care o persoana are drept de servitute cu hotarare pe terenul meu, poate sa-si faca drum de acces pe baza acesteia? Mentionez ca in acea hotarare ... (vezi toată discuția)