avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale procura societate - probleme
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

procura societate - probleme

Buna seara.
Va solicit ajutorul intr-o problema. In urma cu un an am primit o procura de reprezentare a administratorului unei firme, administratorul in cauza fiind cetatean strain si neputand fi prezent mereu in tara pt. semnarea documentelor firmei (administrator este unul din cei 3 asociati ai firmei, toti straini). Eu am semnat in lipsa administratorului situatiile financiare depuse, nu au fost probleme, totul a fost in regula din acest punct de vedere. Acum administratorul, cetatean strain, doreste lichidarea societatii. Insa in ultimele luni nu si-a achitat datoriile fatza de contabilul care a facut in fiecare luna situatia financiara; de rusine, i-am platit eu contabilului banii cuveniti, in ideea ca apoi mi-i voi recupera. Din pacate, e posibil ca administratorul sa nu mai trimita in tara respectivii bani. Procedurile de lichidare implica si ele anumite costuri, pe care nu sunt dispusa sa le achit eu, nefiind firma mea. Motiv pentru care doresc sa renunt la aceasta procura, e vorba de plati ale firmei, nu ale mele personal, si daca asociatii si administratorul nu trimit banii, eu nu am ce face. Intrebarea mea e care sunt implicatiile pt. mine, daca eu refuz sa mai semnez actele firmei in lipsa administratorului, pot fi trasa la raspundere? De asemenea, contabilul cel mai probabil va refuza sa mai faca pe mai departe situatiile financiare, nefiind platit si fara vreun contract care sa-l oblige la ceva. Pot fi eu trasa la raspundere daca firma nu va mai depune actele de acum incolo? Care sunt riscurile pt. mine?
Sper sa ma ajutati cu aceste informatii. Va multumesc anticipat pentru orice raspuns.
Cel mai recent răspuns: allie22 , utilizator 12:25, 8 Ianuarie 2009
Multumesc mult pentru ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura negrila negrila buna ziua, Am procura de administrare societate facuta de administratorul societatii. in baza acestei procuri am prezentat eu , in locul administratorului, ... (vezi toată discuția)
Imputernicire alina240 alina240 O cunostinta detine o firma, fara activitate si momentan este plecat in strainatate. Datorita faptului ca nu este in tara si ar fi ceva documente ale firmei de ... (vezi toată discuția)
Vanzare firma mvcexpertprinting mvcexpertprinting Buna ziua, Cautand pe net despre vanzare firma, am ajuns pe acest forum, si as avea si eu o intrebare in legatura cu VANZARE FIRME. Am o firma de publicitate ... (vezi toată discuția)