avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intabulare frauduloasa dupa decizie tribunal ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intabulare frauduloasa dupa decizie tribunal nefavorabila

Buna ziua tuturor,
Situatia pe care vreau s-o expun dezbaterii e urmatoarea.
Am fost dati in judecata de vecini pentru o suprafata de 400mp.
Dupa 5 ani de judecata am castigat procesul si s-au stabilit si granitele proprietatilor: noi 2800mp, ei1700mp.
La recurs inaintat de ei, am castigat din nou, asa ca avem din sept 2011 sentinta si decizie def si irevoc. pe care am reusit sa le obtinem de-abia in iunie 2012 pentru ca dosarul a fost blocat in arhiva tribunalului.
Am vrut sa mergem sa intabulam si surpriza;
Profitand de preved noului cod civil, vecinii au intabulat un teren de 2200mp in oct 2010 care se suprapune peste terenul nostru,netinand cont de hotararile judecatoresti,doar.pe baza certif de mostenitor, al unei adev de la primarie si folosind un proces verbal scris de mana incheiat intre parti si primarie in 2005,inainte de proces si evident anterior sentintei Jud si deciziei Tribunalului.
Mentionez ca noi avem intabulat partial terenul din 2001 cand s-a facut un contract de vanzare cumparare, dar nu in coordonate GPS cum se cere acum.
Mentionez ca intre timp vecinul a vandut catre fiul lui, ca sa aiba ctr de vanzare cumparare si a si intabulat din nou.
In aceasta situatie ce se poate face ?

[Editat - relatiile profesionale in forum se stabilesc prin intermediul mesajelor private, multumesc pentru intelegere]

Ma intreb cum e posibil sa stau sa ma uit la o sentinta si o decizie favorabile noua, in timp ce oamenii de acest fel, fac ce vor si legea nu conteaza pentru ei?
Mai exista dreptate si oameni corecti in tara asta?
Ajutati-ma sa-i descopar!Multumesc.

Ultima modificare: Joi, 28 Iunie 2012
Ares-3, moderator
Cel mai recent răspuns: Cojocarasu Ilie , utilizator 00:00, 3 Iulie 2012
multumesc.
inteleg de la xald si clau ca nu este necesara o noua actiune in instanta si asta ma bucura pentru ca se simplifica lucrurile.
inteleg ca executorul judecatoresc poate face ordine in toate aceste scheme complicate si murdare ale vecinilor.
asa e?
ma pot astepta si la alte probleme?
- terenurile sunt situate în intravilanul localităţii sau nu ?
- 2800 mp din ce nr.topo./nr.cad.fac parte şi în ce Coli C.F.este/sunt înscrise ?
- 1700 mp din ce nr.topo./nr.cad.fac parte şi în ce Coli C.F.este/sunt înscrise ?
- între ce nr.topo./nr.cad. s-a stabilit graniţa între proprietăţi ?
- dacă s-a efectuat expertiză tehnică judiciară în cauză,în specialitatea topografie,cadastru,geodezie şi ce obiective - de expertiză au fost stabilite de către instanţa de judecată ?
- dacă la dosar au fost depuse ultimile extrase C.F.înainte de pronunţarea hotărârii judecătoreşti ?
- dacă terenurile de 2800 mp,respectiv de 1700 mp sunt sau nu împrejmuite cu gard ?
- în ce condiţii a fost dobândit dreptul de proprietate asupra terenurilor de 2800 mp,respectiv de 1700 mp ?
- dacă la efectuarea măsurătorilor în sistem stereografic 70,proprietarul suprafeţei de 2800 mp a participat la măsurătorile topo-cadastrale şi ce limite de proprietate a identificat şi măsurat persoana autorizată care a întocmit documentaţia cadastrală pentru proprietarul suprafeţei de 1700 mp ( care a fost întăbulat cu 2200 mp ??? ).
- dacă proprietarul suprafeţei de 1700 mp a indicat persoanei autorizate,faptul că terenul se află în litigiu,existând deschisă acţinune pe rolul instanţei de judecată ?
Funcţie de situaţiile de mai sus se vor putea determina eventualele greşeli,care au condus la efectuarea unei documentaţii cadastrale greşite sau nu - urmând a se stabili dacă este vorba de o suprapunere reală sau nu,faţă de cele două terenuri.
Ambele terenuri sunt situate in intravilanul localitatii .
Terenul nostru are Nr CF27/17; e intabulat in baza grafica in 2001; act prop - ctr vanzare cumparare.
Terenul vecinilor are Nr CF19858/19858 e intabulat in coordonate GPS in nov.2011 pe baza unui certif mostenitor din 2006 pentru 1700mp, a unui supliment de certif de mostenitor obtinut in timpul procesului in 2008 tot in baza unei adev date de primarie, pentru inca 500mp si Proces Verbal intocmit in 2005 in fata delegatului de la primarie, inainte de proces, in timpul unui litigiu in care tata a specificat ca el detine 2800 si vecinii 1700mp, cu stabilirea catorva puncte de hotar asupre carora ajunsesera la un acord ; la masuratoarea facuta de expert in timpul procesului s-au dovedit incorecte si nu se regasesc in raportul de expertiza incuviintat de completul de judecata.
Procesul a avut ca obiective; din partea lor uzucapiunea impotriva Primariei ( a fost respinsa) iar impotriva noastra revendicare 500 mp ( respinsa), cu granituire (admisa in parte);noi reconventionala cu granituire(admisa).
S-a efectuat expertiza cadastrala in dosar, in 2009 si s-au stabilit granitele celor doua proprietati;noi 2700 si ei 1600mp pentru ca atat a iesit la masuratoare;terenurile sunt imprejmuite partial ; s-a tinut cont de cele mai vechi semne de hotar acceptate de ambii in fata expertului si expertiza e semnata si de expertii parte angajati de fiecare.
Nu am participat la masuratorile in sistemul stereografic,facute de vecini dupa terminarea procesului si intocmit de autorizat.
Au facut masuratorile pe furis.Nu am identificat nici un semn de hotar la aceste masuratori pentru ca n-am stiut ca se fac, de aceea cred ca au si folosit Procesul Verbal din 2005, in dosarul de deschidere CF/intabulare din nov 2011;
Nu exista nici o prevedere ca trebuie sa fie recent documentul cu acceptul vecinilor?Se poate folosi o hartie scrisa de mana din 2005, pe care Primaria a scris ,,conform cu originalul" fara sa puna numele celui care a semnat si fara sa fie inregistrata la primarie solicitarea copiei si in ce scop se foloseste?
Intreb pentru ca mi se pare o nebuinie ce s-a intamplat.
Desi exista deja sentinta (din oct 2010)notata la noi in CF si decizia tribunalului comunicata verbal in sedinta de care vecinii stiau(din sept 2011), aceasta din urma nu fusese redactata inca ,asa ca nu aveam materializate toate documentele necesare executarii si intabularii la vremea cand vecinii au realizat lucrarea de cadastru pentru intabulare(nov 2011).
In timpul procesului nu s-au depus la dosar extrase CF pentru ca vecinii nu aveau la vremea aceea CF deschisa, dar noi am depus la dosar planul de intabulare anexa la ctr de vanzare cumparare din 2001.si incheierea cu nr de CF si de cadastru.
Proprietarii terenului de 1700mp( adica vecinii nostri), nu stiu daca au indicat autorizatului ca exista sentinta si decizie def si irev cu supraf de ;2700 mp la noi si de 1600mp la ei ;altfel de ce ar fi masurat acesta 2200mp netinand cont de o hotarare jud def si irev.care stabilise deja ca terenul real care exista la vecini e de 1600mp?
Stim deja ca suprapunerea e reala, pentru ca am solicitat de curand extrasul de carte funciara al vecinilor si se suprapune serios cu al nostru; terenul nostru nu este inca actualizat in sistemul stereografic 70;de-abia acum am ridicat copiile legalizate ale sentintei judecatoresti si deciziei tribunalului def si irev si investirea.
Cand ne-am dus sa ne interesam ce trebuie sa facem pentru rectificarea cartii funciare am aflat minunea.
Functionarii de la cadastru nu trebuie sa verifice si vecinii cand se intabuleaza sau cand se deschide CF noua?
Sunt ingrijorata din cauza ca intre timp, vecinul tata a facut act de vanzare catre vecinul fiu pentru 2200 mp si acum au si act de proprietate cu valoare de titlu.E legal ce-au facut?
Ce trebuie sa fac sa stopez nebunia asta?
Mi-e clar ca nu e in regula ce s-a intamplat dar lamuriti-ma ce am de facut in continuare.
Le-ar cam trebui o lectie acestor indivizi. E ilegal ce-au facut ,nu credeti?
Am facut notarea sentintei si a deciziei in cartea lor funciara( asa cum amfost sfatuite de cineva, cu speranta ca macar incheierea de intabulare a ctr de vanzare cumparare intre ei( care trebuie sa iasa in cateva zile) ,tinand cont de sesizarea depusa cu explicatii amanuntite si dovezi depuse la dosar,sa fie respinsa de oficiul de cadastru.
Registoarea insa mi-a spus, cand am fost in audienta, ca nu poate sa le respinga cererea de intabulare a terenului vandut prin ctr de vanzare si ca nu se poate face nimic la cadastru, sa ma duc din nou in instanta si sa iau legatura cu un autorizat.E adevarat?
La instanta ce sa fac?Am fost o data si s-a stabilit deja cum stau lucrurile.
Ce fel de proces ar trebui sa deschid si mai ales cui?
Cui sa ma adresez in acest caz? Executorului judecatoresc?
Daca n-am bani pentru executare, pierdem terenul?Ce spune legea?
Ce pot sa fac in continuare?Ajutati-ma va rog!
Multumesc.
- conform hotărârii judecătoreşti,pentru suprafaţa de 2700 mp măsurată/2800 mp din acte înscrisă în C.F.27/17 se va întocmi documentaţie cadastrală în sistem stereografic 70 de către o persoană fizică autorizată ( persoana indicată ar fi expertul judiciar care a întocmit şi Raportul de Expertiză în dosarul instanţei ) - cu declaraţie autentică la notar pentru a se renunţa la suprafaţa de 100 mp - iar suprafaţa de 2700 mp va primi nr.nou cadastral.
- dosarul cu documentaţia cadastrală ,, Actualizare date imobil ,, se va depune şi se va înregistra la O.C.P.I. nume localitate.....
- la avizarea documentaţiei cadastrale de către inspectorul O.C.P.I. se va da o notă de completare prin care se va menţiona clarificarea suprapunerii reale a celor două terenuri vecine ( cel de 2700 mp din documentaţia cadastrală nouă şi cel de 2200 mp din documentaţia veche greşită ).
- vor fi chemaţi cei doi autorizaţi la O.C.P.I. pentru clarificarea situaţiei suprapunerii şi se va forma o comisie ce va trebui să se deplaseze la faţa locului în vederea identificării şi efectuării măsurătorilor asupra celor două terenuri vecine.
- prin Procesul Verbal ce se va întocmi,se va clarifica situaţia suprapunerii.
- în mod normal - ţînând cont de hotărârea judecătorească,prin care s.au stabilit graniţele între cele două terenuri,vecinii ( indiferent de proprietar ) vor renunţa prin declaraţie autentică la notar la plusul de suprafaţă şi îşi vor înscrie în C.F.19858 suprafaţa de 1600 mp,rezultată din măsurători şi consemnată în hotărârea judecătorească.
- în alte condiţii,plângere împotriva persoanei fizice autorizate - care a întocmit o documentaţie cadastrală pentru un teren aflat în litigiu pe rolul instanţei judecătoreşti,iar prin această documentaţie proprietarii suprafeţei de 2700 mp au fost deposedaţi de cei 600 mp,fiind astfel încălcat dreptul de proprietate prin nerespectarea limitelor de hotar dintre cele două terenuri.
Multumesc foarte mult si sper sa se rezolve asa cum spuneti.
Cine trebuie sa cheme pe cei doi autorizati la OCPI?

Alte discuții în legătură

Cadastru pe suprafata mai lata decat ma lasa vecinul aducsd aducsd Buna ziua. Am cumparat un teren de la proprietarul y. Teren cu cadastru si intabulat (suprafata 1700mp latime 23 aprox). Proprietarul Y a cumparat terenul acum ... (vezi toată discuția)
Corectare suprafata de teren în cf cu aplicarea regulamentului odg nr.700/2014-program național de cadastru și carte funciară Marian Hainagiu Marian Hainagiu Bună ziua, Am rugămintea sa ma lămuriți in urmatoarea speta: In 2014, tatăl meu, pentru a-mi putea vinde o casa+ terenul aferent, a intabulat ... (vezi toată discuția)
Teren mai mare din masuratori Cabinet Av. Irina Rosulescu Cabinet Av. Irina Rosulescu Am citit si rascitit si parerile sunt impartite... Situatia este urmatoarea: - in 1960 parintii au cumparat 1300mp teren in comuna X; - parintii au murit si ... (vezi toată discuția)