avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Inspectia muncii si PFA-ul
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Inspectia muncii si PFA-ul

Buna ziua, tatal meu este pfa (avem masina de taxi) iar eu (fiul lui) mi-am facut atestat de taxi ca sa vad cum este aceasta meserie . In urma unui control de rutina facut de cei de la politie taximetristilor, unde le-am prezentat toate actele si unde ma fost in regula, au venit si cei de la ITM unde ne-au facut o instiintare ca sa ma prezint a doua zi sa faca mai multe verificari. In urma controlului de la ITM eu am primit o amenda de 10.000 de lei ca eu (fiul lui) nu am contract de munca cu tatal meu.

Ce se poate face? ca 10.000 de lei nu fac din taxi nici in 3 ani.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:05, 3 Iulie 2012
Va multumesc.
mirceaboy a scris:

... dar chestia e ca firma trebuia sa fie trecuta pe numele meu doar ca din cauza unor probleme de sanatate ale tatalui meu a trebuit sa amanam acest lucru, si spre ghinionul meu au venit aceste persoane.

Imi pare rau ca trebuie sa va contrazic dar... PFA-ul nu poate fi trecut pe numele dvs.
Daca tatal dvs. are probleme de sanatate si doreste sa abandoneze aceasta activitate atunci se inchide PFA-ul si se va pierde si autorizatia taxi, care nu este transmisibila.
Singura varianta posibila ca sa va mentineti autorizatia taxi si sa lucrati si dvs. pe masina tatalui este sa infiintati o Asociatie Familiala si sa transferati autorizatia taxi pe AF (daca primaria din orasul dvs. este de acord).
Nu se poate transforma PFA-ul in Intreprindere Individuala pentru ca activitatea taxi este reglementata de o lege speciala, Legea 38/2003.
In baza atestatului de taxi va puteti angaja la orice firma de taximetrie dar nu la PFA-uri.
In privinta amenzii... au fost cumsecade cu dvs. pentru ca va puteau incadra la evaziune fiscala si transport ilicit de persoane si amenda este de 25000 lei (dvs. nu sunteti autorizat sa practicati activitatea de taximetri pe autoturismul tatalui dvs si pe autorizatia tatalui dvs.)
In privinta amenzii de la ITM nu aveti scapare. Platiti in 48 ore 1/2 din suma si scapati mai ieftin.
Mult succes!
Daca vreti sa intrati in legalitate faceti un contract de munca cu timp partial - 2 ore pe zi cu tatal dvs.... N-o sa va coste o avere contributiile de plata.
Am inteles, va multumesc pentru sfaturi, si pareri. Am sa vad ce va fii de facut.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Cind reclami pe angajator silviu35 silviu35 CIND reclami la ITM si cind primesti scris ca angajatorul a fost sactionat si nu e trecut suma amenzi conform legi ca a fost sactionat ITM nu e obligat sa ... (vezi toată discuția)
Amenda itm constructie in regie proprie contiflam contiflam Buna seara In data de 05 11 2014 în timpul turnării centurilor la o construcție in regie proprie , persoana fizica, hop ITM în curte la noi. La turnare ... (vezi toată discuția)
Amenda itm primita de asociatia de proprietari. irc80 irc80 Buna seara!O sa fiu scurt si la obiect.Recent asociatia de proprietari a primit amenda de la ITM in valoare de 10.000, deoarece administratorul nu detinea ... (vezi toată discuția)