mirceaboy a scris:
... dar chestia e ca firma trebuia sa fie trecuta pe numele meu doar ca din cauza unor probleme de sanatate ale tatalui meu a trebuit sa amanam acest lucru, si spre ghinionul meu au venit aceste persoane.
Imi pare rau ca trebuie sa va contrazic dar... PFA-ul nu poate fi trecut pe numele dvs.
Daca tatal dvs. are probleme de sanatate si doreste sa abandoneze aceasta activitate atunci se inchide PFA-ul si se va pierde si autorizatia taxi, care nu este transmisibila.
Singura varianta posibila ca sa va mentineti autorizatia taxi si sa lucrati si dvs. pe masina tatalui este sa infiintati o Asociatie Familiala si sa transferati autorizatia taxi pe AF (daca primaria din orasul dvs. este de acord).
Nu se poate transforma PFA-ul in Intreprindere Individuala pentru ca activitatea taxi este reglementata de o lege speciala, Legea 38/2003.
In baza atestatului de taxi va puteti angaja la orice firma de taximetrie dar nu la PFA-uri.
In privinta amenzii... au fost cumsecade cu dvs. pentru ca va puteau incadra la evaziune fiscala si transport ilicit de persoane si amenda este de 25000 lei (dvs. nu sunteti autorizat sa practicati activitatea de taximetri pe autoturismul tatalui dvs si pe autorizatia tatalui dvs.)
In privinta amenzii de la ITM nu aveti scapare. Platiti in 48 ore 1/2 din suma si scapati mai ieftin.
Mult succes!