avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Inspectia muncii si PFA-ul
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Inspectia muncii si PFA-ul

Buna ziua, tatal meu este pfa (avem masina de taxi) iar eu (fiul lui) mi-am facut atestat de taxi ca sa vad cum este aceasta meserie . In urma unui control de rutina facut de cei de la politie taximetristilor, unde le-am prezentat toate actele si unde ma fost in regula, au venit si cei de la ITM unde ne-au facut o instiintare ca sa ma prezint a doua zi sa faca mai multe verificari. In urma controlului de la ITM eu am primit o amenda de 10.000 de lei ca eu (fiul lui) nu am contract de munca cu tatal meu.

Ce se poate face? ca 10.000 de lei nu fac din taxi nici in 3 ani.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:05, 3 Iulie 2012
kres a scris:

Daca vreti sa intrati in legalitate faceti un contract de munca cu timp partial - 2 ore pe zi cu tatal dvs.... N-o sa va coste o avere contributiile de plata.

Costa aprox 125 lei/ luna, bani dati degeaba...
Degeaba face CIM cu tatal sau pentru ca tot in ilegalitate ramine.
Poate face CIM cu orice transportator autorizat in regim de taxi dar nu cu PFA sau AF.
CIM-ul rezolva partea ITM-ului dar nu pe cea a Legii 38.

nu va stresati datoria se prescrie in 5 ani daca tatal dvs.nu are nimic pe numele lui se va prescrie datoria, asta e sistemul ei fac proces dar nu si incaseaza amenzile.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Iunie 2012
olden, utilizator
Va multumesc de sfaturi, pareri pro si contra, voi merge in instanta pentru ca e singura mea sursa de venit, si eu sunt singurul care lucreaza in familie, si nu dispus de o asa suma uriasa.
La instanta trebuie sa va adresati in termen de 15 zile de la data comunicarii procesului-verbal ...puteti sa solicitati instantei înlocuindu-se sanctiunea amenzii contraventionale cu cea a avertismentului, exonerându-va de plata amenzii.

În legatura cu modul de aplicare al sanctiunii contraventionale, art. 7 alin. 2 din O.G. 2/2001 prevede ca „în cazul în care fapta este de o gravitate redusa” se aplica sanctiunea avertismentului, sanctiune ce poate fi aplicata „si în cazul în care actul normativ de stabilire si sanctionare a contraventiei nu prevede aceasta sanctiune”, asa cum arata art. 7 alin. 3 din acelasi act normativ.
Ultima modificare: Duminică, 1 Iulie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Am inteles, dar cum tatal meu este in spital (pe el fiind trecut Pfa-ul) cei de la itm au trimis prin posta pe adresa, mie tot ce mi-au facut mi-au dat o copie dupa foaia respectiva.

Va multumesc mult.

Alte discuții în legătură

Amenda itm constructie in regie proprie contiflam contiflam Buna seara In data de 05 11 2014 în timpul turnării centurilor la o construcție in regie proprie , persoana fizica, hop ITM în curte la noi. La turnare ... (vezi toată discuția)
Cind reclami pe angajator silviu35 silviu35 CIND reclami la ITM si cind primesti scris ca angajatorul a fost sactionat si nu e trecut suma amenzi conform legi ca a fost sactionat ITM nu e obligat sa ... (vezi toată discuția)
Amenda itm primita de asociatia de proprietari. irc80 irc80 Buna seara!O sa fiu scurt si la obiect.Recent asociatia de proprietari a primit amenda de la ITM in valoare de 10.000, deoarece administratorul nu detinea ... (vezi toată discuția)