avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... contract hidroizolatie bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

contract hidroizolatie bloc

Am executat pe cheltuiala mea hidroizolatia apart in care locuiesc, intrucat Presedintele asociatiei nu a intreprins nici actiune cu privire a strangerea banilor, in vederea repararii. Firma care mi-a reparat acoperisul a facut contractul pe numele Asociatiei. Acestia mi-au zis ca nu e corect, mai mult nici macar nu au vrut sa semneze contractul. Pe ce nume tb facut contractul? Ce treb sa fac ca sa-mi recuperez banii, intrucat Presedintle nu vrea sa faca nimik pentru proprietari, indeosebi pt cei aflati la ultimul etaj? va multumesc
Cel mai recent răspuns: raluka , utilizator 10:40, 15 Ianuarie 2009
Se poate vedea si de aici ca este in vigoare: [ link extern ]

Actele abrogate mai au si functie pasiva, fiind indicat actul care abroga, inclusiv pe articole daca e cazul.
Ultima modificare: Vineri, 9 Ianuarie 2009
ContSters20980, utilizator
de la departamentul financiar am aflat ca nu se mai depune declaratia de venit global. nu mai inteleg nimic? pana la urma exista sau nu legea prin care se deduc cheltuielile privind reabilitarea locuintei?
Ultima modificare: Miercuri, 14 Ianuarie 2009
raluka, utilizator
este perfect corect ce v-au comunicat. Incepand cu anul 2006 nu se mai depunde declaratia de venit global intrucat a fost introdusa cota unica. este la fel de adevarat ca, asa cum am precizat anterior, HG 1234/2004 este inca in vigoare. Va redau in continuare in vederea obtinerii tuturor documentelor necesare. Cu siguranta inca se aplica.

Art. 1. - Reducerea pierderilor de căldură în scopul îmbunătăţirii confortului termic al locuinţei de domiciliu cuprinde, în condiţiile legii, realizarea lucrărilor de reabilitare termică, care au ca scop:
a) îmbunătăţirea performanţelor de izolare termică a elementelor de construcţie care delimitează de exterior spaţiile interioare încălzite;
b) creşterea eficienţei energetice a instalaţiilor interioare de încălzire şi de apă caldă menajeră.
Art. 2. - (1) Lucrările de reabilitare termică a locuinţei de domiciliu constau în:
a) termoizolarea pereţilor exteriori;
b) termoizolarea terasei/podului;
c) termoizolarea planşeului peste subsol;
d) transformarea acoperişului tip terasă în acoperiş tip şarpantă;
e) termoizolarea conductelor din subsol şi, după caz, înlocuirea conductelor, armăturilor şi robinetelor cu pierderi;
f) înlocuirea uşilor de acces în blocul de locuinţe cu tâmplărie cu geam termoizolant;
g) înlocuirea armăturilor şi robinetelor cu pierderi din locuinţă;
h) înlocuirea ferestrelor exterioare şi a uşilor de acces la balcon/logie cu tâmplărie cu geam termoizolant şi montarea de obloane la ferestre;
i) spălarea chimică a corpurilor de încălzire;
j) înlocuirea corpurilor de încălzire;
k) înlocuirea robinetelor la corpurile de încălzire existente cu robinete termostatate şi contorizarea consumului individual de energie termică/montarea repartitoarelor de costuri la corpurile de încălzire;
l) contorizarea consumului individual de apă caldă menajeră.
(2) Lucrările prevăzute la alin. (1) se referă atât la spaţiile cu destinaţia de locuinţă de domiciliu aflate în proprietatea exclusivă a unei singure persoane, cât şi la cele aflate în coproprietate indiviză.
(3) În cazul locuinţelor existente într-un bloc de locuinţe, clădire ce constituie un condominiu, lucrările prevăzute la alin. (1) lit. a)-f) sunt considerate lucrări la părţile comune ale acestuia.
(4) Lucrările de la alin. (1) se pot realiza în antrepriză şi/sau în regie proprie, după caz.
(5) Cheltuielile deductibile aferente fiecărui proprietar, persoană fizică, al locuinţei de domiciliu în situaţia coproprietăţii indivize sau în cadrul condominiului, pentru lucrările de reabilitare termică executate la părţile comune, se determină proporţional cu cota-parte indiviză din proprietatea comună deţinută de fiecare proprietar.
Art. 3. - Beneficiază de facilitatea fiscală prevăzută la art. 86 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările ulterioare, următorii contribuabili:
a) persoanele fizice rezidente române, cu domiciliul în România;
b) persoanele fizice care îndeplinesc condiţia prevăzută la art. 40 alin. (2) din Legea nr. 571/2003, cu modificările ulterioare, care realizează venituri supuse procedurii de globalizare, respectiv:
1. venituri din activităţi independente;
2. venituri din salarii;
3. venituri din cedarea folosinţei bunurilor.
Art. 4. - (1) Pentru a beneficia de deducerea prevăzută la art. 86 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 571/2003, cu modificările ulterioare, este necesară anexarea la declaraţia de venit global a următoarelor documente în copie:
a) devizul de lucrări întocmit de persoana fizică/juridică autorizată, respectiv declaraţie pe propria răspundere în cazul realizării lucrărilor în regie proprie, din care să reiasă materialele specifice achiziţionate şi categoriile de lucrări executate, exprimate în unităţi fizice şi valorice;
b) documentele justificative care atestă plata;
c) documentele justificative privind plata cheltuielilor şi repartizarea acestora pe fiecare proprietar, în cazul lucrărilor executate la părţile comune ale condominiului;
d) actul de proprietate;
e) actul de identitate;
f) actele de stare civilă, după caz.
(2) Documentele de plată prevăzute la alin. (1) lit. b) pot fi emise pe numele unuia sau al ambilor soţi, în situaţia în care locuinţa este dobândită în timpul căsătoriei.
(3) Pentru acordarea deducerii de către organul fiscal, contribuabilii au obligaţia să depună documentele justificative prevăzute mai sus, o dată cu declaraţia de venit global, până la termenul stabilit pentru depunerea acesteia.
Art. 5. - Deducerea reprezentând cheltuielile pentru reabilitarea termică a locuinţei se acordă persoanei fizice care o deţine în proprietate, pe baza documentelor justificative prevăzute la art. 4, astfel:
a) pentru locuinţa deţinută de o singură persoană, deducerea se acordă proprietarului;
b) dacă locuinţa este deţinută în comun, deducerea se acordă fiecărui coproprietar contribuabil.
Art. 6. - Facilitatea se acordă pentru veniturile supuse procedurii de globalizare în anul de impunere, indiferent de data construirii locuinţei de domiciliu, pe baza documentelor care atestă efectuarea cheltuielilor în anul respectiv pentru reabilitarea locuinţei de domiciliu, destinate reducerii pierderilor de căldură în scopul îmbunătăţirii confortului termic al acesteia.
SUNTETI CEI MAI BUNI! MULTUMESC TUTUROR SI SPER SA REUSESC SA REZOLV CEVA! PRIMA DATA MA VOI DUCE LA ADM. FINANCIARA SA MA INFORMEZ CU PRIVIRE LA DATA DE DEPUNERE A DOCUMENTELOR!
VA PUP1

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire de la plata impozitului pe cladiri tiberiussly tiberiussly Buna. Vreau sa schimb timplaria veche de la ferestre cu una termoizolanta de la apartament.Cei de la Primaria Arad imi spun ca, pentru scutirea de la plata ... (vezi toată discuția)
Mi-am facut izolatia exterioara cu forte proprii aurelia patriche aurelia patriche la noi in oras,galati,fiecare se descurca cum poate.am mobilizat toti barbatii din familie si am facut izolatia exterioara fara a apela la vreo firma ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica papyan papyan doresc sa stiu daca in urma cheltuielilor pentru reabilitare termica (termopan parchet, etc) se beneficiaza de deducere din impozitul pe locuinta. Scuze daca ... (vezi toată discuția)