Numai numele copilului trebuie indreptat, nu prea conteaza adresa dv.
Nu inteleg ce doriti cu investirea aia, la ce a nume va trebuie... Ce doriti sa faceti, sa iesiti din tara? Sau pentru ce?
Da,trebuie sa plecam cat mai urgent. Deja am asteptat 3 luni hotararea....
Exista alta varianata in afara obtinerii incheierii de indreptare pentru a scoate minorul din tara fara probleme?(Exclus acordul tatalui)
primavera1234 a scris:
Am primit hotararea privind incredintarea si programul de vizitare al copilului.
Problema este ca numele copilului este gresit, adaugandu-i-se o litera...
Alt aspect este ca in hotarare este trecuta adresa la care noi locuim, iar in cartea de identitate am o alta adresa.
1.Cum se procedeaza pentru indreptarea acestei erori pentru a evita orice problema la iesirea din tara cu copilul?
2.Care este data la care pot investi hotararea daca la data prezentarii este trecut 06.01.2009?
Este posibil ca dv. in cererea pentru incredintare minor sa fi trecut adresa la care locuiti acum, iar instanta a considerat ca acolo este domiciliul minorului si nu la adresa din buletin.
Pot fi investite cu formula executorie hotararile definitive. Cum hotararea dv. este cu drept de apel, ea nu este definitiva si nu va fi decat atunci cand va curge termenul de apel si pentru cealalta parte. La curgerea teremnului de apel nu se ia in calcul ziua comunicarii si nici ultima zi. Dcaca hotararea v-a fost comunicata pe data de 6, curgetea termenuluii de apel incepe cu data de 7.Trebuie sa va interesati de data la care a fost comunicata hotararea si celeilalte parti deoarece este posibil ca cealalta parte sa aiba alt teremn de a declara apel decat dv.Pentru a urgenta lucrurile puteti lua legatura cu cealalta parte care sa dea o declaratie la instanta precum ca renunta la calea sa de atac. Renuntand la calea de atac, hotararea devine definitiva. Abia atunci puteti face cerere de investire.
376 Procedura civila spune ca pot fi investite hotararile definitive, irevocabile si alte hotarari si acte... ceva de genul, nu mai retin, sper ca n-am incurcat articolul.
E drept ca ma indoiesc de faptul ca se poate efectiv obtine investirea pentru ca este o hotarare executorie de drept desi nu e definitiva, deci e o executie vremelnica si astea parca nu se investeau. De aia am intrebat-o ce doreste cu investirea, caci poate de fapt doreste o legalizare, asta cred ca e scopul doamnei, doar ca nu cunoaste termenii.
Asa incat, pentru oensie nu e nevoie sa astepte definitivarea hotararii, pentru iesire din tara insa, da!
Intr-adevar,se poate sa fie o confuzie intre termeni,alta este specializarea mea.
Repet,nu am nici o problema cu pensia,inteleg ca adresa din hotarare nu este importanta,dar banuiesc ca adaugarea unei litere in hotarare la prenumele copilului ar trebui sa fie in cazul iesirii din tara cu acesta,nu?
Rugamintea mea este ca dvs sa ma ajutati cum sa procedez pentru a putea pleca urgent.