avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune.

Bunaziua, scriu in speranta de a primi un eventual raspuns obiectiv, cu multumiri anticipate.
deci problma este urmatoarea.
in perioada cand eram minor, in jurul varstei de 5 ani, am fost infiat legal de sora tatalui meu, urmare a decesului mamei mele naturale.
sora tatalui meu mai are o fiica, in consecinta mai am o sora.
in anul 1990 sora tatalui meu a cumparat de la fondul locativ de stat, pentru a/l ajuta pe tatal meu natural, apartamentul acestuia cu o suma modica la acea vreme.
Sora tatalui meu(mama mea adoptiva) mai este proprietara unui apartament in Bucuresti, apartamentul la care am facut referinta in prealabil aflandu/se la TgNeamt.
In acest moment eu ma aflu in italia la munca iar mama mea adoptiva m/a instintat (la convingerea fetei ei naturale) ca daca nu/i dau o suma relativ mare de bani 20000 euro(care in opinia ei ar fi cvaloarea actuala a sumei cu care a cumparat in anii 90 apartamentul) sa/mi faca acte pe casa parinteasca (apartamentul de la Tg Neamt) ea vrea sa/l vanda ca are nevoie de bani.
intrebarea mea este:
ce pot face eu ca sa/mi pot proteja cota ce/mi revine din succesiune cand va fi dupa moartea ei si sa o impiedic sa vanda acest apartament pentru ca nu dispun de suma care mi/o cere ea si cu sora mea. eu am propus sa mergem la un notar sa/mi faca acte pe apartamentul de la tg neamt si fetei ei sa/i faca acte pe apartamentul de la bucuresti, cum cred ca este just.
am inteles ca as putea cere prin tribunal sa se constitue o rezerva succesorala.
in speranta ca voi primi un raspuns va m,ultumesc...
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 10:44, 3 Iulie 2012
Atunci faceti asa ca sa fiti sigura ca veti avea apartamentul din Neamt, altfel poate sa vanda pe cel din Bucuresti sa achite datoriile surorii dvs si la decesul dnase sa impartiti si apartamentul din neamt cu sora dvs, caci va avea si ea dreptul la mostenire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune neefectuata seph0ra seph0ra Buna ziua, Problema mea este urmatoarea: tatal meu a murit in urma cu 8 ani. Mama si-a gasit pe altcineva care s-a mutat in apartamentul ei si al tatalui. ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am fost adoptată in 1978 mama adoptivă a murit ... Cretu Mirela Cretu Mirela Bună ziua, am fost adoptată in 1978 mama adoptivă a murit in 2002 după care tata sa recăsătorit in 2003.Acum el poate să treacă casa pe numele soției ... (vezi toată discuția)
Mostenire donpedro99 donpedro99 Buna ziua! Anul trecut a murit tatal meu,dupa el a ramas un apartament,unde locuieste mama. Dupa lege apartamentul a fost impartit intre mine,sora mea si ... (vezi toată discuția)