avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Diminuare CO de odihna pt ca mi-am luat concediu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Diminuare CO de odihna pt ca mi-am luat concediu medical..E posibil?!

Problema mea sta in felul urmator:
Sunt angajata la o firma, anul trecut mi-am luat 3 zile de concediu medical, iar acum ma penalizeaza cu 0,26 zile din Co de odihna.
In CIM nu e prevazuta nici o clauza de acest gen, cum ca s-ar diminua Co de odihna, scrie doar:'' Durata concediului anual de odihna este 21 zile lucratoare si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.''

Cerandu-le socoteala ei zic:calculul CO se face in conformitate cu prevederile Codului Muncii si anume raportat la timpul efectiv lucrat, proportional cu timpul efectiv lucrat se calculeaza automat un coeficient lunar''
Si mai precizeaza si:
Art 145 Cod M art(2) Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste in contractul individual de munca, cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.

Ce as putea face? Cum as putea sa-i contracarez? Este legal ceea ce fac?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:40, 5 Iulie 2012
Va multumesc mult pt raspunsul dvs. Dat fiind faptul ca sunt angajata pe per. determinata la ei, nu cred ca voi merge mai departe cu judecata, nu merita efortul.
Oricum le-am scris o ''scrisoare'' care ii va pune pe ganduri si pe cautat legi...
Totusi in multe alte companii, acesta politica nu se aplica, cred ca ramane pana la urma la latitudinea angajatorului...
Asa este , marea majoritate a angajatorilor nu au auzit de asa ceva .. insa daca se obtine o hot.jud. in acest sens sunt obligati s-o respecte ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna in anul nasterii Marialuiza23 Marialuiza23 Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti care este modul de calcul pentru acordarea concediului de odihna in anul nasterii, dar si in cel in care ma voi intoarce. Eu ... (vezi toată discuția)
Reducere numar zile co pentru concediu medicai ELENA2009 ELENA2009 buna ziua, concediul medical de sarcina si lauzie , cele 126 zile afecteaza nr de zile de concediu de odihna acordate intr-un an? adica , daca un angajat ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna si concediul medical irina35 irina35 Daca un salariat al nostru are concediu medical o luna intreaga ( de exemplu de la 01.03.2014 pana la 31.03.2014) mai beneficiaza de zilele de concediu de ... (vezi toată discuția)