avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... CFP
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

CFP

Buna ziua,
Am si eu o intrebare legata de CFP: un angajat au unei unitati de invatamant exercita CFP la alta unitate, unde administratorul financiar este incadrat cu 0,5 norma.Cum este corect si legal sa i se calculeze suma cuvenita: in functie de salariul administratorului financiar de la acea unitate pentru 0,5 norma, sau in functie de salariul lui.Stiu ca acum sporul pentru CFP este de 10%.Intreb pentru ca parerile sunt impartite, si biroul audit e de parere ca prima varianta e cea corecta.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: rodica_ne , utilizator 19:12, 21 Iulie 2012
Persoanele angajate pentru exercitarea CFP-ului nu pot fi angajate cu 0,5 norma.In MO 323/2011, respectiv L 63/2011, la metodologia de calcul a drepturilor salariale ale personalului didactic auxiliar, art.7 (1) se precizeaza ca incepand cu data intrarii in vigoare a prezenteil legi, persoanele care desfasoara activitate de CFP vor beneficia de o majorare de 10% a salariului de baza.
Asta incerc sa arat organului de control:conform legii, persoana care exercita CFP trebuie platita in functie de salariul ei de baza, nu in functie de salariul de baza al contabilului de la unitatea unde exercita CFP-ul si indiferent de norma contabilului de la acea unitate.
Asa mi se parte si mie corect. Acest spor sa se calculeze la salariul persoanei care exercita acest CFP. Intrebarea mea este urmatoarea : daca persoana cu CFP este din exteriorul unitatii, i se face contract d e munca pt acest CFP sau cum se procedeaza?De ex: am angajat la scoala contabil pe 1/2 norma fara CFP. Vreau pt CFP sa aduc contabilu primariei. Am inteles ca tb sa-i dau 10 la suta pt acest lucru. Dar cum fac acest lucru pem statul de plata? Il angajez la scoala, ii inchei CIM pt acele 10 procente?
Aceasta este problema:
- angajez persoana doar pentru a pune viza (o stampila) ?
sau
- angajez persoana sa verifice ( tot ce anseamna angajare, lichidare, ordonantare , plata ) si sa-si puna viza de CFPP ? (o viza nu inseamna doar o stampila si responsabilitatea asumata prin stampilare ci insasi munca de verificare a legalitatii).
Eu cred ca este cel de-a dolea caz si prin urmare aceasta persoana este angajata ca si contabil care, mai mul,t exercita si viza de control financiar preventiv propriu. Si pentru acest lucru este platit .
Prin urmare o platesc pentru cat isi exercita aceste serviciu (o norma sau jumatate) adica salariu + viza CFPP.
Eu asa cred ca este normal.
Exemplific: eu, contabil sef la o scoala generala cu norma intreaga, exercit CFP la alta scoala generala care are un contabil angajat cu 0.5 norma. Deci: eu sunt platita in functie de salariul meu de baza cu norma intreaga sau sunt platita in functie de salariul contabilului pe care il verific? mentionez ca luna trecuta am fost platita cu 10% din salariul meu, aplicat la 0.5 norma, atat cat are contabilul pe care il verific. Deci am primit 5% din salariu. Solicit un temei legal pentru care salariul meu este calculat in functie de norma contabilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cfp Mirela28 Mirela28 Pentru o persoana care are spor cfp incepand din februarie 2012, tot 25%? (vezi toată discuția)
Spor cfp administrator financiar CristianaOana CristianaOana Buna ziua. Sper sa mă ajutați cu un răspuns la neclaritatea pe care o am. Sunt angajata ca administrator financiar la o unitate de învățământ de ... (vezi toată discuția)
Detasare prin diminuare pisicat pisicat sunt angajata in invatamant pe 1 norma intr-o scoala a venit din ISJ o adresa care spune ca se diminueaza aceasta norma cu 0,5 care va trece la o gradinita ... (vezi toată discuția)