avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical la o firma aflata in insolventa
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical la o firma aflata in insolventa

Buna ziua, ma aflu in aceasta situatie, de a avea 3 luni de concediu pre si postnatal la o firma care a intrat in insolventa. Colegii mei vor primi banii pe salariile restante, conform Legii 200/2006 din fondul de garantare (s-au afisat deja liste cu sumele). Am sunat administratorul judiciar si mi s-a spus ca se astepta banii de la Casa de Sanatate, dar nu stiu ce sa mai cred, au trecut deja luni bune. Am si renuntat la concediu medical, desi mai puteam sta, si am facut dosarul pentru indemnizatie. Ce mai pot face in aceasta situatie? Mentionez ca nu exista liste cu sumele si persoanele aflate in situatia mea la administratorul judiciar. Am sunat si la AJOFM si mi s-a spus ca banii acestia ar trebui platiti conform Legii 85/2006, f ambigua pt mine de altfel.
Va multumesc pt timpul acordat.
Cel mai recent răspuns: danny_zupa , utilizator 15:58, 13 Iulie 2012
Multumesc. Am copii dupa certificatele medicale. Sa zicem ca ele au ajuns la Casa de sanatate (banuiesc ca nu aveau niciun motiv sa nu le depuna), cui o sa ma readresez, Casei sau adimnistratorului judiciar?
Casei de sanatate,ei fac plata daca angajatorul a declarat in insolventa.
Multumesc.
Revin cu o intrebare dupa ce am sunat administratorul judiciar. In primul rand s-a simtit jignit ca am adus in discutie OUG 158/2005. Apoi mi-a spus ca nu sunt bani, activele nu s-au vandut si banii de la casa de sanatate nici atat.
Sa fac o sesizare in scris si sa o trimit prin posta? Ma gandesc sa nu fac mai mult rau daca vor primi amenda.
Eu v-am indrumat sa va adresati Casei de Sanatate pt. a face plata cm,caci aceasta institutie va va plati in situatia de insolventa dovedita,(vedeti reglementarea art.93al2 din Norme 60/32)nu sa faceti sesizare,dar va trebui sa respectati prevederile indicate.
Ultima modificare: Joi, 12 Iulie 2012
ContSters136493, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce pot face daca nu mi s-a platit concediul medical? amelia20100 amelia20100 ce pot face daca nu mi s-a platit concediul medical?mentionez ca firma este in proces de insolventa. (vezi toată discuția)
Incetarea c.i.m. pentru pensionare se suprapune cu concediul medical iottagabriela iottagabriela Buna seara! Sunt nascuta pe 9.11.1955 si in februarie 2016 intervine incetarea CIM pentru pensionare la limita de varsta. Din august 2015, sunt in concediu ... (vezi toată discuția)
Sunt angajata la societatea mea, cine imi plateste concediul prenatal? lilyana21 lilyana21 Buna ziua, Sunt angajata la societatea mea si in ultimele 3 luni am fost in concediu prenatal. Vreau si eu sa stiu cand ,unde si cine imi plateste concediul ... (vezi toată discuția)