Buna ziua, ma aflu in aceasta situatie, de a avea 3 luni de concediu pre si postnatal la o firma care a intrat in insolventa. Colegii mei vor primi banii pe salariile restante, conform Legii 200/2006 din fondul de garantare (s-au afisat deja liste cu sumele). Am sunat administratorul judiciar si mi s-a spus ca se astepta banii de la Casa de Sanatate, dar nu stiu ce sa mai cred, au trecut deja luni bune. Am si renuntat la concediu medical, desi mai puteam sta, si am facut dosarul pentru indemnizatie. Ce mai pot face in aceasta situatie? Mentionez ca nu exista liste cu sumele si persoanele aflate in situatia mea la administratorul judiciar. Am sunat si la AJOFM si mi s-a spus ca banii acestia ar trebui platiti conform Legii 85/2006, f ambigua pt mine de altfel.
Va multumesc pt timpul acordat.
Da,sa va interesati ca una e ca banii nu s-au virat de la casa de sanatate si alta e situatia in care banii au fost virati dar nu vi s-a platit indemnizatia de cm de catre administrator.
Trebuie sa avetii informatia sigura pt. a sti cum sa procedati.
Din pacate iarasi sistemul nu functioneaza, sau din pacate m-am nascut aici, pentru ca sun in continuu la un nr de mobil, si singura persoana care m-ar putea ajuta/lamuri nu raspunde.
Nu va ramane decat sa incercati sa va adresati in scris Casei de Sanatate-Serviciul de decontare a concediilor medicale si sa le solicitati informatiile respective.Trimiteti scrisoare cu AR de confirmare,in max.30 de zile sunt obligati sa va raspunda la solicitare.
Desigur,calea cea mai rapida era sa va deplasati direct la sediul lor,dar din cate inteleg nu este posibil...