avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pot face apel intr-un dosar penal daca nu am fost ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Pot face apel intr-un dosar penal daca nu am fost parte in proces?

S-a dat o sentinta intr-un dosar in care eu nu am nici o calitate, desi sunt in mod direct afectat intrucat s-a dispus anularea contractului de munca.Mentionez ca nu am avut cunostinta despre acest dosar, nu am fost citat niciodata.
In aceste conditii, intrebarea mea este daca pot face apel potrivit art.362 lit.f raportat la art 371 din Cod procedura penala.
Cel mai recent răspuns: eduardmunteanu , utilizator 11:14, 10 Iulie 2012
Hotararea data intr-un proces in care nu ati fost parte nu va este opozabila, deci daca printr-o astfel de hotarare s-a desfintat un contract de munca in care erati parte, trebuia sa fi fost introdus in proces pentru ca hotararea sa va fie opozabila.
Pe de alta parte, daca atacati acea hotarare cu apel este in dezavantajul D-voastra, pentru ca sunteti privat de un grad de jurisdictie, deci va aparati dreptul incalcat direct in apel, fara sa mai beneficiati de hotararea primei instante.

Dupa parerea mea, ar trebui sa formulati o actiune in prima instanta referitor la drepturile pe care le aveti conform contractului de munca.
Incontestabil, neavand calitatea de parte in procedura jurisdictionala pendinte, nu detineti prerogativa de a uza de calea de atac a apelului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila Andreeacreatza Andreeacreatza exista totusi vreo modalitate de a contesta o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila de executare a pedepsei? (vezi toată discuția)
Intrebare - interpretare sentinta putrezeanu putrezeanu am primit o condamnare de 1 an cu suspendare pt delapidare.firma nu se constituie parte civila ,nu inteleg ce este cu recursul in termen de 1o zile?ce ... (vezi toată discuția)
Drept procesual penal GabrielaG31 GabrielaG31 Daca persoana vatamata a declarat ca nu doreste sa participe in procesul penal poate sa faca apel? (vezi toată discuția)