avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Suma accesorii de plata pentru CASS
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Suma accesorii de plata pentru CASS

Sotul meu a primit o decizie de plata sub forma de suma accesorii de plata pentru CASS constand din dobanzi si penalitati pentru perioada 01.01.1998 - 16.08.2005 (!!!). Se vede clar din tabel ca suma debit nu mai intra in calcul, s-a prescris. Dobanzile si penalitatile nu se prescriu tot in termen de 3 ani? Mentionez ca in aceasta perioada sotul a fost angajat pana in iunie 1999 inclusiv, apoi s-a pensionat. Din anul 2000 a inchiriat un spatiu comercial. Dobanzile si penalitatile pentru contributia la sanatate nu se prescriu tot in termen de 3 ani? Stiu ca abia dupa 2008 pensionarii nu mai sunt obligati sa plateasca contributia la sanatate pentru veniturile din chirii. In momentul de fata nu are venit din chirii. Ce vrea Casa de asigurari de sanatate??? Sa plateasca penalitatile si dobanzile pentru un debit de acum 7 ani???
Ultima modificare: Luni, 9 Iulie 2012
dariad, utilizator
Cel mai recent răspuns: dariad , utilizator 11:33, 6 Iunie 2013
Repet intrebarea: Dreptul de a cere executarea silita a creantelor fiscale nu se prescrie si acesta in termen de 5 ani?


Nu se calculeaza penalitati la penalitati.
Dreptul de a cere executarea silita a creantelor fiscale se prescrie in termen de 5 ani.
Multumesc pentru raspuns. Inseamna ca este cum am banuit. Functionarii sunt varza! In prostia lor, incearca sa ne prosteasca si pe noi...
O singura problema : sa nu fi emis somatie si titlu executoriu din 2005 pana acum- care intrerupe termenul de prescriere, dar spuneti ca nu ati primit si nici pe site-ul casei de sanatate nu este publicat.
Astazi sotul meu a primit somatie si titlu executoriu de la ANAF, de data asta, pentru aproximativ aceeasi suma: 47 lei (scrie: contributie asigurari sociale de sanatate datorate de persoane care realizeaza venituri din activitati independente!!!!). Din nou total gresit: sotul meu nu a desfasurat niciodata activitati independente, ci a obtinut cu unele intermitente venituri din chirii si este pensionar din 1998. Din iunie 2012 NU MAI ARE VENITURI DIN CHIRII! A declarat la ANAF. Oricum, din 2008, parca pensionarii platesc contributie pentru sanatate doar din pensie, chiar daca au si alte venituri!

Se specifica drept documente prin care s-a evidentiat suma de plata: DCC ACC nr.... din data de 1.07.2012, 43 lei si DCC ACC nr.... din 31.12.2012, 2 lei, DCC ACC nr.... din 1.07.2012, 2 lei. Sotul nu a primit niciun fel de document din acestea enumerate de ei, doar decizia de impunere cu data de 31.05.2012 de la Casa de Asigurari de Sanatate, despre care am vorbit anterior, la care nu am reactionat in niciun fel (am zis ca nu a semnat nimeni pentru ea, nu are stampila postei, e ca si cum nu am primit-o, si nici nu aparea sotul ca datornic pe site-ul lor).

Ce este de facut? Nu acceptam sa dam de pomana niciun leu pentru contributii la sanatate !!!! A platit destul timp de 34 de ani ca salariat, iar apoi si din pensie!!!. Luna trecuta sotul meu a fost internat si am dat acolo destul pentru a i se acorda atentia necesara...si am carat mancare aproape zilnic, caci nu se puteau manca laturile de acolo...

Trebuie sa actioneze neaparat in instanta (ar fi culmea!) sau se poate rezolva la ANAF, tinand cont de cele ce am specificat mai sus si greselile evidente?
Ultima modificare: Joi, 30 Mai 2013
dariad, utilizator

Alte discuții în legătură

Somatie de plata+titlu executoriu nitmar nitmar Am primit somatie de plata si titlu executoriu de la AFP pt o suma ce cuprinde impozit forfetar trim.2 si 3.Eu am achitat imp. pe trim 2 si figureaza si la ei ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriere datorii bugetare ani_catalina ani_catalina Creanta privind taxa pe cladiri din perioada 1996 - 2000 beneficiaza de prescriptia prevazuta in art. 98 lit.a din OG nr.11/23 ian. 1996, intrucat Serviciul ... (vezi toată discuția)
Somatie plata + titlu executoriu aurelconstantinescu aurelconstantinescu Dupa 13 ani de existenta cu un chiosc, timp in care am platit toate taxele care mi s-au cerut m-am trezit ca trebuie sa platesc impozit pe cladiri pentru ... (vezi toată discuția)