Pe 7 iunie s-a dat sentinta de majorare a pensiei de intretinere. Pe 10 iunie si 10 iulie am primit tot pensia veche. Sunt sigura ca stie ca a pierdut, chiar daca e in voiaj si ca are de platit si din urma dar nu stiu ce are de gand. Trebuie sa mai astept sau ce sa fac?
Va multumesc!
Nu cred ca va ajuta sa depuneti cererea la judecatorie, dat fiind faptul ca angajatorul sotului dv nu este din Romania. Mergeti cu hotararea la un executor judecatoresc.
Angajatorul prin care pleaca fostul sot in voiaj este firma romaneasca. Acolo are cartea de munca cu salariul in lei. Problema este ca de peste doi ani de cand ne tot judecam, aceasta firma a trimis tot felul de minciuni pe la judecatorii, unde sta el si unde stau eu. Eu am trimis toate raspunsurile lor date de-a lungul timpului la dosarul de majorare de pensie. Pana la urma nu stiu cum, dar judecatoarea i-a determinat pe cei de la firma sa recunoasca faptul ca de 7 ani pleaca neintrerupt in voiaj prin ei, ca ofiter electric pe portcontainere. nu au vrut sa spuna salariul in euro. Dar a fost suficient ca sa se mareasca pensia, in suma fixa. Problema e ca nu plateste. Azi am trimis prin posta cerere de investire cu formula executorie a hotararii, taxa judiciara de 6 lei si timbru jud de 0,30 lei. Sper sa fie bine!
Fostul sot a facut recurs impotriva sentintei date si am termen la sfarsitul lunii septembrie. El spune ca instanta de fond si-a depasit atributiile pentru ca mi-a trimis o adresa prin care mi-a cerut sa precizez daca doresc majorarea pensiei (asta cerusem eu in actiune) sau transformarea in suma fixa. Eu am cerut suma fixa si instanta a aprobat. Acum el zice ca instanta a interpretat gresit actul judecatii si i-a schimbat intelesul. Este acesta un motiv sa faca recurs? Sau mai corect, este un motiv demn de luat in seama? Oricum in general motivele date sunt jalnice, de genul ca nu trebuie sa dea pensie mai mare pentru ca vrea sa-i fereasca pe copii de tentatiile actuale.
Va multumesc!
Poate declara recurs, este dreptul sau la calea de atac, dar asta nu inseamna ca automat va fi si admis recursul. Dv va trebui sa va formulati aparari si sa sustineti respingerea recursului. In plus, hotararile ce au ca obiect pensia de intretinere sunt executorii de drept, drept pentru care dv puteti pune deja in exucutare hotararea impotriva careia dumnealui a declarat recurs.