Buna ziua,eu am fost oprit si detectat cu alc.0.70 in aerul expirat,apoi probe biologice,care nu au venit inca,etc.intrebarea mea este pentru aceasta val ce se va intampla?retinere permis 3 luni?sau suspendare?avand in vedere canu l-am mai avut retinut pt alcool pot cere recalculare? precizez ca am fost oprit la orele 19.00 si prima proba sa recoltat la 20.00 iar a doua la 21.00
in acea zi am consumat 3 beri la 0.5l in decurs de 8 ore dar cu o zi inainte consumasem mai mult iar timpul de odihna nu a fost mai mare de 5 ore am 60 kg si 1.80 m dar acest lucru nu a fost consemnat in procesul verbal
Dupa ce achitati taxa,veti fi sunat de la politie in vreo 2-3 sapt si vi se va comunica rezultatul.Veti fi chemat sa dati o declaratie despre ce s-a intamplat.Aveti mare grija ce declarati k ati baut(in nici un caz bere),si cereti o RECALCULARE.Cel mai bine e sa luati un avocat ,care sa va spuna ce sa declarati k ati baut si cat.De aceasta recalculare depinde soarta cazierului si a permisului dvs.Am trecut si eu prin asta...dureaza ceva timp...Baftaa!
Buna ziua revin cu sentinta la care intrebarea ramane aceeasi pot redobandii permisul?
Va multumesc
29/11/2012 Soluţionare
Solutie: În baza art. 87 alin.1 din OUG nr.195/2002 modificată şi republicată rap. la art.3201 al.7 Cpp condamnă pe inculpatul ****** la pedeapsa de 1 an şi 2 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având în sânge o îmbibaţie alcoolică ce depăşeşte limita legală. În baza art.81, 82 C.pen. suspendă condiţionat executarea pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani şi 2 luni. În baza art.71 al.2 C.pen. interzice inculpatului pe durata executării pedepsei drepturile prev. de art. 64 lit. a) teza a II-a, b) şi c) C.pen. În baza art.71 al.5 C.pen. pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei închisorii suspendă executarea pedepsei accesorii. În baza art.359 C.p.p. atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art.83 C.pen. potrivit cu care dacă în cursul termenului de încercare va săvârşi din nou o infracţiune, pentru care se va pronunţa o condamnare definitivă chiar şi după expirarea acestui termen, instanţa va revoca suspendarea condiţionată şi va dispune executarea în întregime a pedepsei, care nu se contopeşte cu pedeapsa aplicată pentru noua infracţiune. În baza art.189 Cod proc penală, suma de 200 lei reprezentând onorariul apărătorului numit din oficiu se include în cheltuielile judiciare avansate de stat şi se suportă din fondurile alocate Tribunalului Braşov. În baza art.191 al.1 C.p.p. obligă inculpatul sa plătească statului suma de 485 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Cu drept de recurs în termen de 10 zile de la pronunţare. Pronunţată în şedinţă publică azi 29.11.2012.
ART. 116
(1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:
#B
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă; b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
c) a intervenit amnistia;
d) interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupaţia de conducător de autovehicule, prevăzută la art. 64 lit. c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.
(2) Persoana căreia i-a fost anulat permisul de conducere, înainte de intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, ca urmare a săvârşirii, într-un interval de 6 luni de la restituirea permisului de conducere, a unei fapte care atrăgea suspendarea exercitării dreptului de a conduce, se poate prezenta la examen în vederea obţinerii unui nou permis de conducere, fără a fi necesară trecerea vreunui termen de la data aplicării măsurii administrative.
(3) Pentru prezentarea la examen în vederea obţinerii unui nou permis de conducere, persoana aflată în una dintre situaţiile prevăzute la alin. (1) şi (2) trebuie să facă dovada că:
#M1
a) este aptă din punct de vedere medical;
#B
b) nu a fost condamnată prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru una dintre infracţiunile prevăzute la art. 24 alin. (6), cu excepţia cazurilor în care a intervenit una dintre situaţiile prevăzute la alin. (1).
Dupa un an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare va puteti prezenta la examen ptr obtinerea unui nou permis.
Ati solicitat calculul retroactiv,ati avut avocat ales?