avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... alcoolemie 0.70
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

alcoolemie 0.70

Buna ziua,eu am fost oprit si detectat cu alc.0.70 in aerul expirat,apoi probe biologice,care nu au venit inca,etc.intrebarea mea este pentru aceasta val ce se va intampla?retinere permis 3 luni?sau suspendare?avand in vedere canu l-am mai avut retinut pt alcool pot cere recalculare? precizez ca am fost oprit la orele 19.00 si prima proba sa recoltat la 20.00 iar a doua la 21.00
in acea zi am consumat 3 beri la 0.5l in decurs de 8 ore dar cu o zi inainte consumasem mai mult iar timpul de odihna nu a fost mai mare de 5 ore am 60 kg si 1.80 m dar acest lucru nu a fost consemnat in procesul verbal
Ultima modificare: Joi, 12 Iulie 2012
costycom2003, utilizator
Cel mai recent răspuns: costycom2003 , utilizator 07:57, 6 Decembrie 2012
nu am solicitat calculul retroactiv si nici nu am avut avocat ales
deci nu mai pot sa fac nimic pentru redobandire permis mai repede?

si ce inseamna?

În baza art.71 al.5 C.pen. pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei închisorii suspendă executarea pedepsei accesorii

Ultima modificare: Duminică, 2 Decembrie 2012
costycom2003, utilizator
Puteti face recurs dar avand in vedere ca nu dati mare importanta apararii dvs nu cred sa primiti solutia pe care o asteptati,oricum mai repede de un an de la data de cand hotararea de condamnare ramane definitiva nu veti putea sa dati examen pentru un nou permis in situatia in care se mentine condamnarea.
iar un avocat de talia dumneavoastra sa garanteze recursul cam la ce suma de bani ar ajunge?
multumesc si astept in continuare raspunsul
Un avocat poate sa va garanteze doar ca va depune toate diligentele in apararea dvs,prin pregatirea temeinica a cauzelor,folosirea cunoştinţelor juridice adecvate, a abilităţilor practice specifice, o solutie nu are cum.
revin cu o intrebare daca fac recurs si instanta hotareste revocarea articolului 64 lit c din Cp
conform articolului: 116 lit din codul rutier lit:

REDOBANDIREA PERMISULUI DE CONDUCERE CF OUG 63/2006

d) interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupaţia de conducător de autovehicule, prevăzută la art.64 lit.c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.

pot redobandii permisul fara acea perioda de 1an ?

Ultima modificare: Miercuri, 5 Decembrie 2012
costycom2003, utilizator

Alte discuții în legătură

Dosar penal alcoolemie 0.75 prima proba cernescu cernescu In urma cu 3 ani am avut un accident rutier cu alcoolemie de 0.42 in aer expirat si in sange 0.75 prima proba si la 1 ora dupa am avut 0.65. Procurorul mi-a ... (vezi toată discuția)
Ce s-a intamplat cu permisul meu si daca a fost anulat cand as putea sa dau de permis Lurentiu1989 Lurentiu1989 in baza art. 87 din oug 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice raportat la art 320 ind 1 alin. 7 cod proc. pen. condamna pe inculpatul Laurentiu ... (vezi toată discuția)
Sentinta 2011 - posibilitate examen permis gyussepe gyussepe Ora estimata: 8:30 Complet: PEN6 AP Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: În baza art. 87 alin.1 din OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe ... (vezi toată discuția)