avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Invinuit apoi disjuns!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Invinuit apoi disjuns!

Am fost invinuit de trafic de droguri, mi-au facut perchezitie acasa, nu au gasit nimic, iar apoi am fost citat in calitate de invinuit. Singura legatura cu cei din dosar era faptul ca il cunosc pe unul dintre ei si am primit bani de la el, pe care i-am dat unei persoane, iar acea persoana i-a adus iarba. Am fost si am dat declaratie. Dupa o luna de zile am fost declarat disjuns. Procesul celorlalti incepe pe 24 iulie. La ce sa ma astept? Ma pot astepta la NUP si o amenda administrativa? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: devor47 , utilizator 06:12, 10 Decembrie 2012
Cred ca aveti obligatia de a anunta schimbarea domiciliului, asa ca nu va recomand sa-i bateti la cap cu cereri privind stadiul dosarului dvs, dar nici sa nu va inreresati deloc.
Cred ca undeva peste 3 luni va puteti interes de stadiul dosarului si va recomand o mai mare atentie in alegerea prietenilor precum si a serviciilor pe care le faceti acestora.
Va multumesc mult pentru raspunsuri. Nu am primit niciun fel de restrictie, acum sunt in vacanta, nu sunt in tara, i-am anuntat, si mi-au zis ca nu e nicio problema, pot sa fac ce vreau. Va multumesc inca odata si o zi buna tuturor!
Din moment ce a fost pus sub invinuire exista dovezi care sa indice vinovatia persoanei.
Faptul ca nu s-a dispus nicio masura preventiva care sa restrictioneze libertatea de miscare nu inseamna ca persoana este nevinovata.
Este indicat sa va prezentati la procesul celor judecati in cazul in care veti fi citat in calitate de martor.
Puteti afla din rechizitoriu daca ati fost propus ca martor de acuzare.
un coleg de-al meu, si un prieten comun cu cel din dosar, a fost si el invinuit dupa ce i-a imprumutat niste bani in jur de 700 de ron si a fost chemat la sectie de vreo 7-8 ori. Eu am fost chemat doar odata, atata tot. Procesul incepe pe 24 iulie, eu momentan sunt plecat din tara si ma intorc abia in septembrie. Este vorba despre convorbiri telefonice, si bani primiti, atata tot.
Chestiunea cu simplul imprumut al banilor nu constituie infractiune.

Probabil ca din cauza convorbirilor telefonice l-au tot chemat.
Depinde ce s-a discutat la telefon, ce s-a declarat,etc...

Dvs. ati fost chemat o data dar ati fost pus sub invinuire.
Aceasta inseamna ca au avut probe impotriva dvs. si e mai clara situatia in ceea ce va priveste.

Alte discuții în legătură

Cod penal cateanion9 cateanion9 Copilul meu este acuzat de : -adera la grup infractional organizat -trafic de droguri de mare risc A fost retinut pentru 29 de zile de arest preventiv in ... (vezi toată discuția)
Interceptari telefonice... intrebare! danielmarin danielmarin Buna seara, am o intrebare si sper sa pot gasi raspunsul aici. In situatia in care , o persoana este inplicata intr-un dosar, si singura proba inpotriva ... (vezi toată discuția)
daca nu ma prezint andrei856 andrei856 buna as vrea sa stiu ce se intampla daca nu ma prezint la un proces in calitate de martor.am fost chemat la procuratura si atunci mi sa spus ca sunt cercetat ... (vezi toată discuția)