buna ziua!tatal sotului meu a decedat in 2003,de atunci nu s-a facut succesiunea nici pana in prezent.mama s-a recasatorit la nici o saptamana de la inmormantare,locuind cu actualul sot in imobilul acestuia.eu si sotul locuim in imobilul casa parinteasca despre care este este vorba.mentionez ca sunt 2 frati.cat mostnesc ei si cat mama lor avand in vedere ca exista act de vanzare -cumparare pe imobil.Actualul sot are vreun drept la aceasta casa ,el nelocuind aici deloc din momentul casatoriei cu mama baietilor.noi investind bani in casa(toate cheltuielile casei sunt suportate de noi,eu si sotul) si renovand avem vreun benefiu fata de ceilalti succesori(respectiv mama si fratele)?am dori sa deschidem succesiunea si dorim sa stim exact cum stau lucururile.multumesc!
am inteles ce spuneti d-voastra,insa ce nu intelegeam era faptul ca citisem pe site-uri de specialitate depsre bunuri comune si bunuri proprii.bunuri dobandite inaintea casatoriei si bunuri dobandite in timpul si cum se impart ele.citisem de exemplu ca al 2 -lea sot cum este cazul nostru ar fi avut drept doar in eventualiatea in care ar fi locuit in aceasta casa si ar fi facut investitii sau anexe si atunci ar fi avut dreptul doar asupra acelor investitii.nu stiam ca are dreptul oricum si neconditionat.va multumesc pentru raspunsurile oferite si va doresc o zi buna!
Mostenire
morosa
buna ziua .socrul meu a murit acum in un an sotul meu este singur la parinti si stam cu mama sa .actele pe casa sunt pe amandoi .vreau sa stiu ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)