mikaela22 a scris:
Va pot impartasi cate ceva din experienta mea.Cand am luat decizia sa dau examenul acesta am inceput sa invat contractele.Greseala f mare pt ca nu aveam notiunile de baza din civilul general.Am vazut ca nu merge treaba si am luat-o de la zero cu civilul general.Avand baza e mult mai usor sa imbraci cu restul.Intotdeauna codul langa pt ca grilele sunt facute in mare parte pe cod.Nu m-am limitat la tematica pt ca nu pot sa tocesc si trebuia sa inteleg.Am citit si jurisprudenta si am coduri adnotate si comentate la ambele proceduri.Cum am impartit eu materia...m-am incadrat in program dar problema a fost la sfarsit cand am ajuns la recapitulare pt ca am terminat cu penalul in august si nu mai stiam nimic din civilul pe care il facusem in ianuarie.Am dat prima data si am picat cu rezultat peste 60.Grilele nu au fost grele.Am gresit unde era mai simplu.Nu as fi facut mai mult de 80 pentru ca le-am facut si acasa dar 70 cu mai multa atente se faceau lejer.Am inceput sa invat din nou in alt fel.Pentru ca nu pot sa invat in paralel 2 materii si pt ca e mult timp pana la recapitulare,am ales alta varianta:la fiecare notiune in parte imi pun intrebari singura din urma.Un exemplu care imi vine acum in minte:asistenta juridica.De fiecare data cand intalneam notiunea ma si intrebam:ce este?cand este obligatorie?etc...un fel de 2 in 1.invat+recapitulare.La mine e singura metoda care functioneaza.Nu am inventat eu apa calda si nu vreau sa deranjez/plictisesc pe nimeni cu povestea asta dar am raspuns unui mesaj postat mai sus.De ce nu am luat nici anul asta?Pentru ca nu am luat in serios proba grila si m-am axat mai mult pe a doua proba si pentru ca am sarit peste notiunile care mi s-au parut neimportante.Nu trebuie sa sarim peste nimic si rezultatul va fi altul.mi-ar placea sa citesc si alte pareri,sfaturi in legatura cu examenul acesta.Va multumesc anticipat si mult spor la invatat.
Multumim pentru sinceritate.
Eu nu am mai dat niciodata acest examen deoarece am pus familia pe primul plan.
Si eu tot asa invat: imi pun intrebari singura din materia pe care am citit-o.
Oricum, cred ca tu ai un avantaj enorm asupra celor ca mine care nu au mai dat examenul si nici nu au mai trecut prin materie din facultate.
Sa speram insa ca intram cu totii!