avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente

Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept penal s-a mai schimbat ceva??
buna, ma alatur si eu voua, as vrea sa spu ca am terminat facultatea acum 4 ani in tm la UVT si abia acum m-am hotarat sa dau si eu examen pt barou,desi recunosc ca inca m-ai am indoieli deoarece a trecut mult timp si nu mai stiu dupa ce carti se invata
eu le am pe cele de la facultate ,cele enumerate de dana 1978 mai sus
va rog sa imi spuneti daca este ok sa invat dupa ele sau daca nu ,ce imi recomandati?
am luat si eu pachetul acela de pe net pt admitere la barou in 2011
va rog sa imi apune-ti daca este ok sa iau cariti cu grile si spete de pe net dar sa imi enumerati si cativa autori
va multumesc mult si astept raspunsul vostru
As vrea sa va mai intreb ceva legat de forma de examinare la OEPA.Aceasta materie va fi inclusa doar la testul grila sau va fi si sinteza? Cum a fost in anul acesta?
Materia de OEPA a fost inclusă atât la proba eliminatorie de grila, cât si la sinteză.
Buna tuturor. Ma alatur si eu discutiei!Spor la invatat tuturor!
Buna ziua,

Sunt consilier juridic cu vechime 10 ani. Nu am dat nicidata examen la barou, insa vreau sa incerc anul acesta. As avea nevoie de ajutor intr-o privinta, daca stie cineva. La data intrarii in vigoare a Legii 514/2003 eu debutasem in profesia de Consilier juridic. In Statutul profesiei de consilier juridic, la art. 29 alin.1 scria asa: "Consilierii juridici care la data intrarii in vigoare a Legii 514/2003 au debutat in profesie, indiferent de vechimea in activitatea juridica, sunt trecuti pe tablou cu mentiunea "definitiv". M-am inscris asadar in Colegiul Consilierilor Juridici care mi-a emis decizie de Consilier juridic definitiv si m-a inscris in tablou cu mentiunea "definitiv". Precizez ca nu am dat niciun examen de definitivat, intrucat nu se dadea la vremea aceea. Acum vine intrebarea: dobandesc calitatea de avocat definitiv daca promovez examenul de primire in profesia de avocat? Intreb, intrucat art. 20 alin.5 din legea 51/1995 prevede: (5) Cel care a promovat examenul de primire în profesia de avocat si care pâna la data sustinerii examenului de primire în profesia de avocat a îndeplinit functia de judecator, procuror, notar public, consilier juridic sau jurisconsult timp de 5 ani, dobândeste calitatea de avocat definitiv, fara sustinerea examenului de definitivare prevazut la alin. (1), cu conditia promovarii examenului de definitivat în profesia din care provine. Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)