avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente

Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept penal s-a mai schimbat ceva??
Dupa mine a si c
andreeas1 a scris:

marius-lex a scris:

Regula in materia exercitarii autoritatii parintesti fata de minor,dupa divort,este:
a)autoritatea parinteasca revine in comun ambilor parinti
b)autorit.parint.se exercita exclusiv de sotul la care s-a stabilit domiciliul minorului
c)pt motivele expres si limitativ prev de lege,avand in vedere interesul superior al copilului,instanta poate hotari ca autorit parinteasca sa fie exercitata numai de catre unul dintre parinti.

Ac. Dar avem asa ceva pentru examen?

doar A este corect...atentie ca asa am gresit si eu.Se cere REGULA care e doar una si aia este A
Atat timp cat e in materia divortului pe ncc eu zic ca avem.Daca nu e asa chiar va rog sa ma lamuriti sa nu invat eu aiurea.
marius-lex a scris:

andreeas1 a scris:

marius-lex a scris:

Regula in materia exercitarii autoritatii parintesti fata de minor,dupa divort,este:
b)autorit.parint.se exercita exclusiv de sotul la care s-a stabilit domiciliul minorului
c)pt motivele expres si limitativ prev de lege,avand in vedere interesul superior al copilului,instanta poate hotari ca autorit parinteasca sa fie exercitata numai de catre unul dintre parinti.

doar A este corect...atentie ca asa am gresit si eu.Se cere REGULA care e doar una si aia este A
Atat timp cat e in materia divortului pe ncc eu zic ca avem.Daca nu e asa chiar va rog sa ma lamuriti sa nu invat eu aiurea.

Divorţul potrivit
Noului Cod civil (art. 373-382) şi Noului Cod de procedură civilă (art. 914-934).

Tematica are in vedere vechiul Cod de procedură civilă. De la aceasta regula exista trei excepţii: incompatibilitate, divorţ şi executare silită, unde sunt modificări de esenţă şi trebuie cunoscute, însă numai pe bază de cod, fără bibliografie suplimentară.

Intrebarea ta este prevazuta de de NCC 396-404, respectiv TITLUL IV. AUTORITATEA PARINTEASCA art. 483-512
Ultima modificare: Miercuri, 11 Septembrie 2013
ContSters226667, utilizator
acp84 a scris:

marius-lex a scris:

andreeas1 a scris:

marius-lex a scris:

Divorţul potrivit
Noului Cod civil (art. 373-382) şi Noului Cod de procedură civilă (art. 914-934).

Tematica are in vedere vechiul Cod de procedură civilă. De la aceasta regula exista trei excepţii: incompatibilitate, divorţ şi executare silită, unde sunt modificări de esenţă şi trebuie cunoscute, însă numai pe bază de cod, fără bibliografie suplimentară.

Deci am dreptate,nu?@andreeas te astept cu o :beer:
Eu am invatat fix articolele stipulate in tematica. Deci grila nu era pentru noi ;)) n am citit cu atentie enuntul, sper sa cascam ochii la examen. O bere doar? Chiar si dupa grile beau un six pack :)) evident daca trec mai departe:))

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)