avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente

Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept penal s-a mai schimbat ceva??
Da, nu mai avem apelul si recursul la procedura civila. stiam de zvonul ca ar vrea sa fie scoase aceste institutii si se pare ca asa este :) Nu este foarte mult de invatat la civil, in comparatie cu anii precedenti. Sa speram ca avem noroc in toamna si sa fim confrati :)

=D>:flowersblue::coffee::luck:

:flowersblue:

Lorelai84 a scris:

Avem tematica!!!!!!

[ link extern ]

La civil DOAR 7 contracte!!!!La succesiuni s-a scos din materie si la PC avem si din vechiul cod si din noul cod!!!
Spor mult si cu Dumnezeu inainte!!!

pink13 a scris:

Lorelai84 ai cumva idee cum este cartea de reale scrisa de Boroi fata de cea scoasa de Barsan?
Ar fi minunat sa nu mai existe recursul ai apelul :)
Eu am o alta curiozitate:
2. Acţiunea penală şi acţiunea civilă în procesul penal;
3. Acţiunea penală şi acţiunea civilă în procesul penal;

Aici doar s-au repetat sau ...? :) Bafta multa la invatat!

La punctul 3 s-au repetat avand in vedere ca trebuia sa scrie participantii in procesul penal, cred ca e omisiune.
Barsan am inteles ca explica mult mai bine si cu trimiteri si la doctrina veche pe unde s-au pastrat institutiile vechi.Boroi e stilul concis si pe cod, mai mult comentarii pe articolele codului decat "naratiune". Depinde fiecare dupa ce a invatat si care stil ti se potriveste.

@andreeas1: Multumesc pentru lamurire!!!!E cea mai buna veste: nu avem apelul si recursul in cpc!!!
Multumesc mult pentru lamuriri Lorelai84, Boroi va fi si la mine in cazul acesta :)

Ma gandeam si eu ca nu au cum sa elimine participantii, sper totusi sa faca o erata cat mai curand.

Spor la invatat! :)
Lorelai84 ,multumesc ,pentru raspuns ,spor la invatat !

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)