avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente

Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept penal s-a mai schimbat ceva??
Ceea ce e scris in paranteza ma deruteaza, cum e scris in formularea de pe UNBR!
Dupa parerea mea fraza din paranteza semnifica faptul ca, pentru a deveni avocat definitiv trebuie mai intai sa fi admis in profesia de avocat( ca stagiar in mod logic) si sa intri la INPPA. :)
imola_pap a scris:

IOANIDE16 a scris:

Se refera doar la admiterea in profesie ca avocat stagiar a celor care s-au definitivat in alta profesie juridica si pentru avocatii stagiari care sustin examenul de definitivat in profesie? Este valabil si pentru cei care vor admiterea ca avocati stagiari? Nuuu!?

desigur ca e valabil si pentru noi, cei care vor sa devina stagiari. citind titlul hotararii o sa vezi ca vorbeste despre admiterea in profesia de avocat si intrarea la INPPA pentru ca mai apoi sa poti sa devi avocat definitiv. adica eu asa interpretez titlul.

este foarte simplu
a. esti absolvent de drept - dai examenul pentru avocat stagiar
b. avocat stagiar- dai examenul pentru avocat definitiv
c. 5 ani vechime in alta profesie - dai examenul pentru avocat definitiv
:)
Buna seara, sunt noua pe aici:) dar si eu invat pentru examenul de primire in profesie. Am si eu o intrebare: care este data examenului? Multumesc, seara faina!
Prin Baroul Bucuresti si prin UNIBUC se zvoneste ca anul acesta au nevoie de aproximativ 1100 de avocati stagiari asa ca pe cale de consecinta trebuie sa punem mana pe carte si sa ne incercam norocul cat mai multi!:D

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)