avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... care este diferenta intre un act de donatie si un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

care este diferenta intre un act de donatie si un contract de vanzare cumparare

vreau ca mama mea sa treaca apartamentul pe numele meu. am inteles ca sunt mai multe versiuni printre care donatie si vanzare cumparare. apartamentul fiind al mamei mele nu o sa fie bani implicati in tranzactie. mentionez ca sunt casatorit de 4 ani, si sunt singur la parinti. care este diferenta intre act de vanzare cumparare si donatie?
cel mai sigur ar fi sa faca o donatie pt ca lucrurile primite de unul din soti ca donatie nu intra in propietatea comuna a sotilor,iar in caz de divort o sa poti sa-ti pastrezi linistit casa
Alege donatia, fara sa te mai gandesti !
...si, ca sa nu ai acasa probleme si discutii, spune-i sotiei ca, nefiind bani implicati in vanzare, nu poti sa declari la notar un neadevar, pt ca acest lucru se pedepseste de legea penala.
Oricum ar fi, cu donatie in loc de vanzare-cumparare dormi linistit pe perna indiferent ce s-ar intampla cu casnicia ta (in fond, inteleg ca pt casa asta a muncit mama ta, nu tu si nici sotia, deci ea nu are de ce sa invoce vreun drept, nici macar moral).
chiar daca nu trece ap. pe numele tau, oricum tu esti singurul mostenitor (daca nu e si tatal tau). Dupa deces, iti faci un certififcat de mostenitor, la notar, pe baza caruia dispui liber de bunurile acesteia.
Donatia primita in timpul casatoriei, este bun comun, deoarece a intrat in patrimoniu in timpul casatoriei.
Prin testament este cel mai sigur, mama ta poate preciza ca iti lasa numai tie bunurile sale.
Părintele donează apartamentul doar fiului, nu familiei, nu este bun comun.
da, dar fiul este casatorit

Alte discuții în legătură

Partaj si transfer proprietate BescheaGeorgeta BescheaGeorgeta Buna ziua Care este calea cea mai echitabila, sigura, neatacabila si cu costuri minime pentru rezolvarea urmatoarei situatii: parintii mei detin impreuna ... (vezi toată discuția)
Lntrebari despre divort si partaj demolari demolari buna seara eu si sotia urmeaza sa divortam prin tribunal.la partaj nu sunt probleme..copii raman la sotie. in urma cu 2 ani am cumparat un apartament pe ... (vezi toată discuția)
Dupa 5 ani de la divort vasilepop vasilepop Inainte cu 5 zile de casatorie mama mea mi a facut procura notarial precum pot sa vand in numele ei apartamentu proprietate care l avea, eu fiind unicul ... (vezi toată discuția)