dupa anumite probleme medicale in urma unui accident de munca am devenit inapt pt a practica meseria respectiva motivele medicale care au dus la acest diagnostic sint urmare a accidentului de munca intrebarea este la ce se incadreaza problema mea boala profesionala infirmitate sau pur si simplu reconversie profesionala ?
Solicitati in scris la ITM sa se refaca PV de cercetare AM conform diagnosticului comisiei medicale de incadrare in grad de invaliditate si intocmirea de catre angajatoru a altui FIAM, corespunzator noului PV de cercetare AM. In solicitare mentionati sa vi se puna la dispozitie cate un exemplar din noul PV de cercetare AM si din FIAM.
Diagnosticul de invaliditate al comisiei medicale trebuie sa ajunga la ITM, trimis fiind de catre angajator. Daca documentul este in posesia dvs., depuneti copie xerox dupa acesta la ITM.
Obisnuiti-va sa faceti solicitari institutiilor statului, numai in scris, cu numar de inregistrare si/ sau semnatura de primire, sa anexati documente xerox sau dupa caz documente autentificate de catrte notar, nu documente originale. In instanta numai documentele oficiale sunt luate in seama si uneori, dupa caz, martorii.
Daca ITM nu va pune la dispozitie docuemntele solicitate, puteti sesiza inspectia muncii si/ sau instanta de judecata.
Expertiza tehnica judiciara care se va intocmi, la solicitarea instantei de judecata, va verifica toate documentele existente si se vor trage concluzii.
In momentul cand veti transmite la ITM Timis decizia de invaliditate au obligatia sa cerceteze accidentul cu incapacitate temporara de munca devenit cu invaliditate.
ART. 121 din NM aplicare Lg 319/2006 aprobate prin HG 1425/2006 cu modificari si completari ulterioare
(1) În cazul accidentului cu incapacitate temporară de muncă, în urma căruia a intervenit invaliditatea confirmată prin decizie sau decesul victimei, inspectoratul teritorial de muncă pe raza căruia s-a produs evenimentul va completa dosarul de cercetare întocmit la data producerii evenimentului şi va întocmi un nou proces-verbal de cercetare bazat pe dosarul completat.
(2) Întocmirea noului proces-verbal de cercetare a accidentului, prevăzut la alin. (1), se face în cel mult 10 zile lucrătoare de la data primirii de către inspectoratul teritorial de muncă a deciziei de încadrare într-un grad de invaliditate sau a certificatului de constatare medico-legal ori, după caz, a raportului de expertiză sau de constatare medico-legală.
Tot ce a fost scris in primul proces verbal de cercetare nu are nici o valaoare, va conta numai ce se constata in urma acestei cercetari facute de Inspectoratul Teritorial de Munca.
Foarte importanta va fi declaratia dumneavoastra pe care va tr sa o dati, nu e rau sa va faceti o ciorna, sa stiti exact ce veti scrie, declaratia sa fie clara si coerenta, sa nu treceti de la o idee la alta, totul sa "curga" normal.
Deoarece dosarul tr avizat de Inspectia Muncii cred ca ar fi indicat ca in momentul cand se apropie finalizarea cercetarii si simtitii ca ceva nu corespunde realitatii sa puneti un pic de presiune pe ei (ITM) si sa sesizati Inspectia Muncii cu privire la neconcordantele si eruarile de piana acum din cercetarea evenimentului.
Daca cei de la IM apuca si avizeaza dosarul va fi foarte greu sa mai schimbati ceva dupa aceia, asa ca cel mai bine e sa va luati masuri inainte de avizare si sa contestati sau sa semnalati eruarile de pina acum.
da multumesc abia astazi am citit incerc sa raspund imediat cum am primit decizia am predat personal o copie a deciziei care confirma invaliditatea de grd 2 care acum asa cum este este incadrata corect la litera a mereu timp de aproape un an am cerut expertiza medico legala nimeni nu mia aprobat mam adresat pina si unui cabinet privat din capitala mau refuzat pe motiv ca trebuia facuta in primele 3 luni mi sa facut incadrarea cporecta urmare a insistentelor mele iar rezultatele demersurilor medicale gen pshiatrie ,neurologie dar mai ales RMN confirma cele sustinute de mine ,urmarile accidentului nu le va putea contesta nimeni daca ajung la expertiza medico legala este foarte bine pentru mine asta astept de un an de zile au crezut ca nu cunosc legea au evitat sa ma trimita acolo sperind ca se va termina asa apropo de itm timis Dupa refuzul intocmiri procesului verbal am sesizat inspectia munci bucuresti astazi am depus dosarul la oficiul de pensi in cazul in care voi fi audiat din nou voi avea grija sa numi scape nimic sint foarte multe increngaturi de pilda incadrarea vinovatiei accidentului la un art care nu este valabil situatiei mele ,pierderea intre institutile implicate a unor documente doveditoare acuzatilor aduse si atunci cind vor dori reconstituirea voi dovedi ca totul a fost asa cum am declarat eu . VA MULTUMESC
Accident de munca
sinteanoana
Buna ziua, sotul meu lucreaza la o firma unde se asambleza tractoare si a avut un accident de munca luna trecuta, i-a cazut un sasiu de tractor pe un picior ... (vezi toată discuția)