avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit impozit pe profit platit in plus
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

impozit pe profit platit in plus

Bună ziua! Sunt începător pe forum.Pentru eventualele greșeli, îmi cer scuze aniticipat. Am o problemă la firmă.În trim. 4 al anului 2007 am avut chelt. mai mari decât veniturile și , cumulat pe tot anul, a rezultat impoz. pe profit plătit în plus.În 2008, in trim 2. am plătit impozit mai putin cu suma respectivă(în declarație am trecut suma corectă de plată).După cum cred că vă dați seama, am rămas cu contul 441 credtior. Cum fac sa scap de această sumă?(Se trece cumva în 758 ca venit recuperat din chelt. nedeductibile?)Vă mulțumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 19:00, 29 Aprilie 2009
buna ziua.In primul rand recunosc ca incerc sa invat cat mai multe despre contabilitate deci nu sunt ca sa zic asa unsa cu toate alifiile , iar in al doilea rand cred ca daca toti am stii contabilitate la perfectie nu ar mai exista saiturile acestea care sa ne ajute pe noi astia care ne straduim sa invatam ceva....cine ne poate ajuta....multumim....cine nu....asta e..cred ca comentariile sunt de prisos. Va multumesc totusi pentru ca mi-ati raspuns. va doresc o zi minunata
~ Conținut șters la cerere ~
ancamorariu28 a scris:

A....AM UITAT SA SPUN CA EU AM LATIT DEJA IMPOZIT PE PROFIT 93 DE LEI LA SFARSITUL PRIMULUI TRIMESTRU



Profitul impozabil se calculeaza ca diferenta intre veniturile realizate din orice sursa si cheltuielile efectuate in scopul realizarii de venituri, dintr-un an fiscal, din care se scad veniturile neimpozabile si la care se adauga cheltuielile nedeductibile."
corelatii pt calcul impozit profit
1 venituri totale-cheltuieli totale=profit contabil,profit contabil +cheltuieli nedeductibile fiscal=profit impozabil,profit impozabil*16%=impozit profit
2 sold cont 121+rulaj cont cheltuieli nedeductibile fiscal +rulaj cont 691=impozit profit,impozit profit-rulaj cont 691=impozit profit de plata, soldul de plata al impozitului pe profit nu se vede in 691 ci in 441
~ Conținut șters la cerere ~
As vrea sa ma ajutati si pe mine intr-o problema.....cu impozitul. In anul 2008 am declarat si platit impozit 5462 lei iar in declaratia 101 imi reiese de recuperat suma asta de 5462 lei. In dec.2008 nu am facut nici-o inregistrare in contabilitate. Daca ma puteti lamuri la trim.I 2009 imi iese de plata 418 lei. In cazul meu ce inregistrare contabila fac avand in vedere ca in balanta ct.441 se inchide la 2008?

Alte discuții în legătură

Impozit profit gabi.b gabi.b Cum calculez impozitul pe profit la trim. III 2010? In trim I si II societatea a fost pe pierdere si am platit impozitul minim de 1625 lei/trim. La trim III ... (vezi toată discuția)
Cum se completeaza 101 vioviod vioviod Sunt la inceput de drum si indraznesc sa va cer ajutorul in completarea declaratiei 101. Trim. I Venituri: 2840.11 cheltuieli: 2766.44 profit brut: ... (vezi toată discuția)
Recuperare pierdere contabila mikitud mikitud Buna ziua, O societate SRL platitoare de impozit pe profit care a fost pe pierdere in ultimii doi ani,dar pe trimestrul 1 2013 am profit cum declar in dec ... (vezi toată discuția)