avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Care credeti ca va fi rezultatul referendumului din ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Care credeti ca va fi rezultatul referendumului din 29.07.2012?

1. Se vor prezenta la urne 50%+1 dintre alegatori?

2. Care va fi procentajul Pro si Contra demiterii presedintelui?
Pronostic:Referendum-ul va fi anulat, datorita faptului ca cetatenii tarii cu drept de vot sunt undeva pe la 16 milioane.


Costuri: inca 95,6 milioane de lei pentru un nou referendum, scaderea fondurilor europene alocate Romaniei (conform numarului popultiei reale), FMI va aproba transe mai mici de imprumut iar ca si consecinta vor creste anumite taxe, va scadea numarul de angajati ai autoritatilor locale conform numarului de locuitori din zona (orase, comune, sate), etc. Efortul pentru a il demite de presedintele suspendat sunt uriase (daca erau oameni politici in adevaratul sens al cuvantului faceau curat in liste inainte de vot, pentru ca aveau la indemna mijloacele) numai ca aceste eforturi ne vor costa tot pe noi contribuabili.
Nu cred ca sunt 16 milioane.
Eu cred ca referendumul se va valida.
Nu inseamna nimic semnificativ ca, CCR se va pronunta pe 12 septembrie.
Se vor calma si spiritele pana atunci.
Sa vedem si cum guverneaza guvernul Ponta pana atunci.
Pana in prezent nu am inteles cum a guvernat...
Cel mai intelept este sa asteptam decizia Curtii. Nu cred ca se prelungeasca o stare de instabilitate de nesiguranta politica totusi, daca ceva, ceva nu este adevarat....
Ceea ce stim cu totii si din bun simt o stie tot Romanul este ca populatia a scazut....nu a crescut din 1989 incoace.......
Nu e un motiv de bucurie nicicum .....nici pt tabara pd lista si nii ot tabara USL ista....
Parerea mea .....
A Omului de pe zbra...
Eu cred ca listele nu au fost motivul, ci mai degaba pretextul.
Votul judecatorilor de la CCR a fost de 5-4, caz in care Curtea nu se putea pronunta, iar in lege nu spune ce se intampla in aceasta situatie. Pentru ca CCR trebuia sa decida cu 6-3.

Ma bazez in aceasta presupunere a mea pe faptul ca, in fata atator contestatii de toate felurile (acolo sunt numiti din toate partidele), in fata acestei mize uriase, CCR nu a avut curajul sa se pronunte, dar nici n-a vrut sa arunce la groapa cu lei a parlamentului chestiunea. Nu e usor sa rezolvi o situatie cand nu ai prevedere legala ce sa faci intr-o anumita situatie. Au dezbatut atata amar de vreme, de fapt au negociat. Dar oamenii aveau si ei bilete de vacanta, nu puteau sa stea in dezbateri pana la iarna si atunci si-au luat un ragaz de 6 saptamani.
Au gasit un pretext foarte bun - listele nu sunt bune.

Ca listele sunt sau nu bune, dupa astea s-au desfasurat si alegerile locale, in functie de care s-au ales numarul de consilieri judeteni (atentie, deci), dupa aceste liste, cel putin deocamdata se dau numarul de parlamentari din toamna si europarlamentarii, dupa aceste liste se dau fondurile europene. Nu, nu dupa aceste liste, dar numarul populatiei, acela care se tot declara pana acum include si aceste liste, cu "mortii" lor cu tot.

Si adevarul e ca se actualizeaza listele! Toti mortii din familia mea. la vremea respectiva, nu s-au mai regasit pe liste imediat dupa ce au decedat. Ca se mai regasesc unii, asta e o eroare, asa cum peste tot se mai intampla.
Faptul ca m-am mutat dintr-un loc intr-altul s-a actualizat, am fost scoasa dintr-o circumscriptie si inscrisa la alta prin serviciul de evidenta a populatiei.
Deci MAI isi face treaba. Sigur ca mai exista erori, dar nu de natura sa modifice catastrofic listele.
Oamenii plecati in strainatate figureaza in liste pentru ca ei nu si-au pierdut cetatenia, nicidecum ca ar fi fost uitati acolo si nestersi.
Spunea cineva ca in al doilea razboi mondial Romania a pierdut 800.000 de oameni. Pai era razboi!

In fine, eu cred ca motivul pentru care nu s-a luat o decizie, a fost votul indecis in CCR, nu listele proaste.
Ideea cu amanarea cred ca le-a venit tocmai din cauza principiilor pe care au judecat: Referendumul a avut o participare sub 50%, ceea ce era un punct respectat al deciziei anterioare CCR, dar rezultatul din interiorul celor 46% si declararea boicotului a inclinat balanta catre demitere. Presiunea pusa pe membrii CCR a fost mare. Acesta este adevarul.

Si mai este un aspect, care daca nu e intamplare, atunci dezvaluie un coltisor ascuns din USL. Dupa incheierea referendumului si plasarea raspunderii la CCR, Ponta si cu Rus au plecat in vacanta si au lasat MAI si USL-ul in general pe mana PNL-ului.
Orice om cu mintea la el nu-si poate imagina ca Rus spune de doua ori ferm ca suntem 18 milioane si vine a doua zi un secretar de stat - omul PNL-ului (scuze, nu-i stiu numele), oricum, subaltern al lui Victor Paul Dobre si declara el ca MAI nu-si asuma raspunderea pentru liste. Asa ceva nu e posibil intr-o tara normala.

Deci PSD-ul a spus: "noi v-am ajutat sa vi-l puneti pe Crin la Cotroceni, acum faceti-va si singuri treaba mai departe, ca ne-am riscat destul".
Asta e!

Daca ne bucuram sau ne intristam, nu intereseaza pe nimeni, politicieni sau CCR isi vad de ale lor si noi ne chinuim cu euro care creste vazand cu ochii, cu FMI-ul si UE care incet-incet ne vor intoarce spatele.
Nu sunt catastrofica, dar nimeni nu ma poate face sa nu vad ca euro nu mai poate fi tinut in frau de mana-ntinsa a Bancii Nationale, iar zburdalnicia lui va fi devastatoare pentru noi toti, ca ne bucuram sau nu ca Basescu va fi demis.

Intr-o tara normala un presedinte ales isi incheie mandatul, partidele sunt pedepsite sau rasplatite la alegeri, in cadrul unui ciclu normal electoral.
Este inuman si lipsit de cel putin simt civic, daca nu chiar ca e o actiune antinationala, ca pentru cheful unui om de a se vedea presedinte mai repede, sustinut de puternice interese financiare, o tara intreaga sa fie trasa prin foc si sabie. Nu e normal!

Una-i criza cu toate consecintele ei, pe care se pare ca unii dintre noi, poate majoritatea populatiei nu vrea s-o accepte...si alta e jocul politic care trebuie sa aiba o limita.
Se pare ca politicienilor carora puterea li s-a urcat la cap le lipseste simtul limitei.

Visez la o Romanie in care PNL-ul sa fie condus de un om gen Adriana Saftoiu, PSD-ul condus de om om gen Dancu, PDL-ul condus de un om gen MRU, fara de-alte DD sau vadimi.
E imposibil? Ar fi tema de reflectie pentru cei care se lasa prinsi in lupta fara idei si dominata de interese vinovate din care noi avem numai de pierdut si ei numai de castigat.
Ultima modificare: Vineri, 3 August 2012
elga50, moderator
Observ ca se face mare tam-tam in ceea ce priveste prezenta la vot...daca va uitati pe statisticile de la toate alegerile din 1990 si pana astazi veti vedea ca prezenta la vot este intr-o continua scadere, media situandu-se undeva intre 45-55%. Adaugand si boicotul suspendatului (acest cuvand deja incepe sa sune din ce in ce mai bine cu "necuratului" - parerea mea) si totala lipsa de interes a ungurilor alaturi de mortii, detinutii si alienatii uitati pe liste in mod voit de unii sau de altii, tinand cont si de perioada de canicula si concedii, consider ca prezenta la vot a fost una cat se poate de mare, ca sa nu mai fac vorbire de procentul covarsitor al celor care au stampilat DA. Sa asimilam pe cei care au ramas acasa cu sustinatorii PDL-ului si ai suspendatului sau cu cei care nu au dorit sa legitimeze "lovitura de stat" mi se pare de un total prost gust si intelegere a democratiei...nu vreu sa vorbesc nici de pragul impus cu forta de cei din afara carora bineinteles ca le convine un presedinte-marioneta care sta cu mana intinsa si cu capul plecat pe oriunde il poarta genunchii!

Probabil ca nici daca s-ar fi organizat un Referendum cu tema: doriti ca euro sa fie 1 leu nu ar fi fost o prezenta mai mare de 60-70%, de ce oare!? #-o
Ultima modificare: Vineri, 3 August 2012
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat

Alte discuții în legătură

Am votat sau nu la referendum 2012 freeanifer freeanifer Consider interesanta situatia fiecaruia. Eu de exemplu peste 15 minute ma duc sa votez. Invit pe cei care doresc sa spuna daca au votat sau nu vor vota sau ... (vezi toată discuția)
Referendum si cvorum ContSters257414 ContSters257414 cum credeti ca se impaca ([b]cum se justifica[/b]) decizia Curtii Constitutionale a Romaniei care a hotarat marti ca, pentru validarea scrutinului de ... (vezi toată discuția)
Proiect de hotãrâre prin care parlamentul sã constate cã bãsescu a fost demis de popor ContSters257414 ContSters257414 Senatorul PNL Ioan Ghişe va propune, luni, în plenul reunit al celor două Camere, un proiect de hotărâre a Parlamentului prin care să se ia act de ... (vezi toată discuția)