avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1274 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Care credeti ca va fi rezultatul referendumului din ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Care credeti ca va fi rezultatul referendumului din 29.07.2012?

1. Se vor prezenta la urne 50%+1 dintre alegatori?

2. Care va fi procentajul Pro si Contra demiterii presedintelui?
impunerea unui prag electoral la referendum este evident o practica incorecta in politica (nemaintanlita in europa)...

... cu care, desigur, se manipuleaza validarea/invalidarea referendumului functie de interesul aluia de la "butoane" (c.c.r.)...

... cine-l poate analiza mai bine dacat un domn profesionist al domeniului?!...

"Tratamentul care se aplică de către politicieni votului poporului, în comparaţie cu votul pentru interesele politicienilor, este inadmisibil.
Introducerea artificială a unui prag de 50 la sută plus unu din electoratul din listă pentru validarea unui referendum arată discriminarea pe care politicienii o practică atunci când cetăţenii români sunt chemaţi la vot împotriva interesului lor, dar în interesul românilor. Condiţiile sunt să fie validate numai acele consultări electorale care sunt în interesul politicienilor.

Cred că o astfel de limită ar putea fi stabilită, 50 la sută plus unu din cei înscrişi în listă - condiţie de validare a unui referendum, numai dacă în România ar fi votul obligatoriu. Sunt state în Uniunea Europeană în care prezenţa la vot este obligatorie şi, în cazul absenţei la vot, electorul este amendat.
Dar în România participarea la vot nu este obligatorie, nu este sancţionat absenteismul. Ca atare, cei care se prezintă la o consultare electorală sunt cei care doresc să fie activi şi implicaţi politic.
În aceste condiţii, fixarea unor parametri atât de dificili pentru validarea unui referendum, care exprimă, conform art. 90, voinţa poporului, mi se pare că este o acţiune îndreptată spre minimalizarea importanţei titularului puterii şi a suveranităţii în stat, care e poporul român, şi nu politicieni."

[ link extern ]





Ultima modificare: Marți, 31 Iulie 2012
ContSters257414, utilizator
Eu cred ca s-a aratat occidentului ca sunt multi romani care ar dori demiterea presedintelui.
Adica lovitura de stat ar putea linisti occidentul.

Ma intreb daca ar fi fost vorba de un referendum in anul 1989 ar fi iesit mai mult de 51 % din romani?
Eu cred ca da...

Mai este o ratiune, cred eu, pentru care Curtea Constitutionala a considerat in acest fel.
Exista riscul sa vina la vot 500 000 de oameni si sa fie demis Basescu desi l-au votat anterior cateva milioane...

Si au existat mai multe probleme de ordin juridic.
Eu cred ca au actionat intempestiv cei din USL.
Nu prea au gandit...si s-au grabit...

Comparatia enuntata anterior exprima dupa opinia mea atitudinea consecventa a unei parti din electorat, situata in judetele codase la vot, influentata si condusa de exponentii politici ai acesteia din tara si din strainatate, pentru obtinerea autonomiei adminstrativ-teritoriale pe criteriu etnic, atitudine care a aparut in anii "90. Acest electorat minoritar joaca alba neagra.
O parte importanta a electoratului si-a schimbat optiunea in Da astazi, intrucat foarte multe actiuni ale fostilor guvernanti au avut consecinte negative suprapuse pe criza economica actuala.

Raportarea la anul 1989 este neconvingatoare. Nici un participant efectiv la acele momente nu va exprima in totalitate adevarul sau, ca parte a intregului adevar.
Ultima modificare: Marți, 31 Iulie 2012
eraz, utilizator
"AU VOTAT 52% - Curtea Constitutionala are de ales intre tradare si respectarea votului cetatenilor. Numarul romanilor cu drept de vot nu este 18.292.514, cum a comunicat MAI catre BEC pe baza unor liste neactualizate, ci 16.527.971. Rezulta ca referendumul a trecut cu 52%! Falsul se datoreaza regimului Basescu, care a mentinut in baza de date a Internelor 1,77 milioane de morti."
Nu sariti la gatul meu, va rog! Eu am preluat doar informatia pe care o gasiti acum mai peste tot in presa scrisa, pe internet, radio, televiziuni.
Sursa:
[ link extern ]
Pragul impus cu privire la prezenta la vot este o aberatie atat timp cat orice om este liber sa se prezinte sau nu. S-a mai intamplat din cand in cand ca prezenta la vot sa fie peste 50% dar de cele mai multe ori, atat la noi cat si in alte tari prezenta la vot a fost sub 50%.
Daca maine ar impune cineva pragul de 2/3, cu siguranta trecem la monarhie, pentru ca actualul presedinte nu ar mai putea fi schimbat niciodata si-a ramane presedinte pe viata. Parca am mai avut asa ceva, nu?
In 2007 cu o prezenta de 44%, referendumul a fost valid iar presedintele suspendat a revenit la Cotroceni, iar acum cu o prezenta de peste 46% (raportat la acelasi numar de alegatori #-o ), referendumul nu se vrea valid. De ce? Pentru ca si-au luat masuri inca din aprilie 2012 cand au adoptat prin Legea 62 modificarea regulilor:
Articolul 10 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
«Art. 10. - Demiterea Preşedintelui României este aprobatã dacã a întrunit majoritatea voturilor cetãţenilor înscrişi în listele electorale.»"
p. PREªEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR,
IOAN OLTEAN

PREªEDINTELE SENATULUI
VASILE BLAGA

Bucureşti, 10 aprilie 2012.

Alte discuții în legătură

Am votat sau nu la referendum 2012 freeanifer freeanifer Consider interesanta situatia fiecaruia. Eu de exemplu peste 15 minute ma duc sa votez. Invit pe cei care doresc sa spuna daca au votat sau nu vor vota sau ... (vezi toată discuția)
Referendum si cvorum ContSters257414 ContSters257414 cum credeti ca se impaca ([b]cum se justifica[/b]) decizia Curtii Constitutionale a Romaniei care a hotarat marti ca, pentru validarea scrutinului de ... (vezi toată discuția)
Proiect de hotãrâre prin care parlamentul sã constate cã bãsescu a fost demis de popor ContSters257414 ContSters257414 Senatorul PNL Ioan Ghişe va propune, luni, în plenul reunit al celor două Camere, un proiect de hotărâre a Parlamentului prin care să se ia act de ... (vezi toată discuția)