avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Care credeti ca va fi rezultatul referendumului din ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Care credeti ca va fi rezultatul referendumului din 29.07.2012?

1. Se vor prezenta la urne 50%+1 dintre alegatori?

2. Care va fi procentajul Pro si Contra demiterii presedintelui?
Am promis un premiu surpriza pentru cine va raspunde cel mai aproape de cifrele oficiale:
locul I: @Jocandi Causa a spus ca nu se vor prezenta la referendum mai mult de 45%, votul pentru DA fiind de 80%, pentru NU de 19% si voturi anulate 1%.
locul II: @gigipopa a spus ca prezenta la vot va fi mare, in jur de 45-50%, iar votanti DA pentru demitere vor fi in jur de 70-75% din cei prezenti la vot.
Avand in vedere rezultatele partiale comunicate de BEC la ora 10:00 si estimand ca cele finale vor fi foarte aproape de acestea, cei doi se claseaza cel mai bine in acest top, urmand a-mi trimite un mesaj privat cu textul "premiu" pentru a putea beneficia de acesta.

:) Multumesc tuturor celor care au participat la "sondaj"...de acum incolo orice mesaj ar putea fi considerat offtopic, dar de dragul discutiei putem continua cu impresii la cald, bineinteles cu acordul moderatorilor si in limita bunelor moravuri! =D>
in motivarea deciziei de cvorum c.c. zice ...

"... Participarea la referendum a majorităţii cetăţenilor reprezintă un act de responsabilitate civică, prin care corpul electoral urmează să se pronunţe cu privire la sancţionarea sau nu a Preşedintelui României, având posibilitatea demiterii sau menţinerii acestuia în funcţie."

si decide:

"Constată că Legea pentru modificarea art.10 din Legea nr.3/2000 privind organizarea şi
desfăşurarea referendumului este constituţională, în măsura în care asigură participarea la
referendum a cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.
"

[ link extern ]

... inseamna ca, acum, cand o sa "judece" validarea/invalidarea refendumului o sa constate ca NEparticiparea la referendum a unei parti a cetăţenilor reprezintă un act de Iresponsabilitate civică...

si, normal, ar trebui sa fie curioasa si de ce (o parte dintre cetateni n-au participat)...

"boicot", neprezentare la referendum la indemnul cetatenilor de catre partea implicata (presedintele suspendat) nu luase in calcul...

Ultima modificare: Luni, 30 Iulie 2012
ContSters257414, utilizator
In ultimele luni, de cand s-a inceput campania anti-Base, m-am tot gandit, oare cum ar fi aratat Romania daca in 2004 ar fi castigat Nastase si nu Basescu? Oare gaura economica creata in perioada 90'-2004 s-ar fi largit considerabil, largita tot de catre acealeasi persoane? Oare oameni influenti din umbra si care au facut averi colosale dupa revolutie, ar fi continuat sa faca bani pe spinarea noastra si sa nu se supana legilor? Oare am mai fi auzit de privatizari ca fabricile Rebublica, F.R.B, Faur, BCR, etc vandute pe bani de nimic dar cu comisioane bune pentru intermediari? Oare ar mai fi avut loc vreo mineriada in care cei ce ar fi protestat in Piata Universitatii ar fi fost calcati in picioare si nu cu blandeata cu care s-au purtat jandarmii in iarna ( aluzie la protestele din ultima vreme ) ?
Acum cativa ani au avut "onoarea" de a participa la organizarea unei campanii electorele gandindu-ma ca ulterior sa ma alatur acelui partid, dar dupa ce am vazut cum isi imparteau seferele puterii, precum "capii" din " Cosa Noastra" mi-am zis ca nu voi face NICIODATA politica!
Nu uitati un lucru! Masuri anti-criza au fost facut in toata tarile UE, cum ar fi Grecia, Spania, Franta,etc cu sau fara Basescu, salariile tot ar fi fost taiate, asta daca nu cumva cei de la USL si-ar fi donat averile in loc sa fi taiat salariile.
Ultima modificare: Luni, 30 Iulie 2012
Filip Alexandru, utilizator
In primul rand vreau sa-mi cer scuze pt dublul post, dar nu pot sa editez postul de mai sus. Desi mi-am promis mie ca o sa fac efortul psihic de a nu mai ma contrazice si nu a mai critica pe nimeni, voi face totusi asta in mod voit in speranta ca critica mea va fi una constructiva. Referendumul de ieri nu a facut decat sa creeze dezbinare politica, economica si sociala in Romania intr-un moment nepotrivit + 20 de mil de euro "aruncati" aiurea, eh la banii nostri ne-om permite si asta. Insa ce vreau sa spus este ca noi oamenii in general am ramas "repetanti" la capitolul "scoala" vietii, nu poti schimba o lume intreaga dar cu siguranta te poti schimba pe tine insuti. Toti am fost afectati de taiarea salariilor inclusiv eu, asta nascand in noi frustrare, frustrare datorata "setei" noastre de placeri materiale, criza este, dar "carciumile din centre oraselor sunt tot pline, plajele sunt tot pline, benzinariile la fel, da este criza pentru ca in loc sa imi iau masina merg cu metroul, in loc sa beau 8 beri trebuie sa beau doar 2, in loc sa merg la turci in concediu merg la Costinesti. Vad sute de oameni la Universitate protestand dar nu vad sute de oameni in Herastrau strangand gunoaie in mod voluntar, nu vad sute de oameni mergand prin orfelinate sa ajute, dar vad sute de oameni la metrou, burtosi si cu mintile rigide gandindu-se in permanenta cum si in ce fel pot obtine mai multa placere materiala. Problema noastre este ca nu stim sa fim uniti si dasta o sa murim de foame separati.
Fericirea si bunastarea materiala nu insemna nici placere nici bani ci o resemnare si o impacare de sine, cunosc familii foarte bogate dar care se inseala si se cearta in mod bestial si a caror copii se drogheaza si cunoasc familii foarte sarace dar in care exista bun simt respect si cu niste "comori" de copii, oare in locul carei familii vrem sa fim?
Vis a vis de Cosa Nostra si eu am cumva o anumita banuiala ca in ultimii ani cam asa ar fi prin politica, dar la un nivel reglementat legal.
Insa Cosa Nostra pastreaza linistea...

Acum ca razboiul s-a terminat consider ca trebuie sa fie liniste si fiecare sa isi vada de treaba lui, fiecare sa isi respecte prerogativele legale si constitutionale si cred ca acest lucru urmeaza a se intampla.

Multi cred ca Ponta si Basescu nu pot coabita.
Parerea mea este ca nu au de ales.
Asadar, din moment ce nu au de ales trebuie sa isi faca fiecare treaba lui.

Consider ca, guvernul are cel mai important rol in prezent si nu presedintele.

Alte discuții în legătură

Am votat sau nu la referendum 2012 freeanifer freeanifer Consider interesanta situatia fiecaruia. Eu de exemplu peste 15 minute ma duc sa votez. Invit pe cei care doresc sa spuna daca au votat sau nu vor vota sau ... (vezi toată discuția)
Referendum si cvorum ContSters257414 ContSters257414 cum credeti ca se impaca ([b]cum se justifica[/b]) decizia Curtii Constitutionale a Romaniei care a hotarat marti ca, pentru validarea scrutinului de ... (vezi toată discuția)
Proiect de hotãrâre prin care parlamentul sã constate cã bãsescu a fost demis de popor ContSters257414 ContSters257414 Senatorul PNL Ioan Ghişe va propune, luni, în plenul reunit al celor două Camere, un proiect de hotărâre a Parlamentului prin care să se ia act de ... (vezi toată discuția)