avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie comuna

Sunt amenintata in mod constant ca mi se ia copilul, de numai 1 an jumatate, hartuiala asta continua umbrindu-mi posibilitatea de a-mi creste linistita fetita. Mentionez faptul ca s-a stabilit un program de vizita in instanta in luna aprilie, tatal cu cele o multitudine de drepturi nu a binevoit sa vina sa o ia, nu se intereseaza niciodata de starea ei de sanatate, in ce conditii creste si se dezvolta. I-a trimis, in schimb, pensia alimentara in urma cu o zi.
Acest tata spune ca va face o actiune pentru "custodie comuna" (in perceptia lui, asta inseamna ca minora va locui si cu el si cu mine). Este posibil sa se intample asa ceva?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 06:56, 22 Iulie 2012
Autoritate parinteasca se va exercita in comun...din cauza acestui lucru el are impresia ca va putea sa isi bata joc si de echilibrul si linistea copilului, tinand-o la el cateva zile, apoi sa mi-o "inapoieze"...ca si cand fetita ar fi un "obiect" cu doi proprietari
e trist, dar cu aceasta justitie corupta si nedreapta unii ajung sa cumpere sufletele copiilor...noroc ca mai sunt si femei puternice, mame care se transforma in leoaice cand e vorba despre "puii" lor.
Va multumesc pentru informatii! Numai bine va doresc!
Daca deja s-a dispus prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila custodia comuna si locuinat minorei la dvs, corelativ cu un program d evizitare pt tatla copilului, acesta nu mai are ce actiune sa intreprinda.

Nu interpretam dupa bunul plac hotararea judecatoreasca.

Deja s-a dispus clar ce drepturi ale tatal si unde este domiciliul copilului. Nu scrie nicicaieri in hotarare sa plimbati copilul cate 3 zile la fiecare dintre parinti. Tocmai asta este ideea: ca acest copil sa beneficieze de siguranta unui camin, cu cei 2 parinti care teoretic sunt obligati sa contribuie in mod egal la cresterea si educarea copilului, sa hotarasca asupra viitorului copilului avand in vedere interesul superior al copilului.

Nu cedati presiunilor si amenintarilor tatalui. Probabil acesta simte nevoia unei razbunari pe dvs si incearca sa se foloseasca in acest scop de copil. Nu permiteti acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama romanca si tatal italian mihaelacorina79 mihaelacorina79 Buna ziua! sunt mama unei fetite nascute in italia, tatal fiind italian. Copilul este recunoscut de tata, dar eu nu am fost casatyorita cu el. Fetita a avut ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , sunt mama unei fetițe de 9 luni . este trecută ... Danielaq Danielaq Buna ziua , sunt mama unei fetițe de 9 luni . Este trecută pe numele tatălui însă noi nu suntem trecuți in acte . Nu ne mai înțelegem și dormim sa o ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor Sofia2016 Sofia2016 Buna seara,fiti amabili sa mi raspundeti va rog.Sunt in divort cu sotul meu,avem o fetita de noua luni pe care inca o hranesc cu san dar nu numai.Va rog nu am ... (vezi toată discuția)