sotia mea a nascut nu are nici un venit pentru ca nu a lucrat nicaieri are 10 clase. vreau sa stiu daca primeste indemnizatia de crestere a copilului sau un stimulent pentru cresterea copilului, daca nu ce putem face?
bogdan 1988:
Daca dvs. sunteti tatal copilului si in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului ati frecventat, fara intrerupere, cursurile de zi ale facultatii veti putea beneficia dvs. de indemnizatia pentru CCC.
bogdan 1988:
Daca dvs. sunteti tatal copilului si in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului ati frecventat, fara intrerupere, cursurile de zi ale facultatii veti putea beneficia dvs. de indemnizatia pentru CCC.
Pe mine m-a derutat verbul "frecventeaza" care e la timpul prezent...Sa Inteleg atunci, ca art. 5 litera m) se refera la cele 12 luni premergatoare nasterii si nu la momentul prezent, da?:)
1. Tata copilului poate fi student si dupa nasterea copilului dar asta are mai putina importanta.
2. - Conditia legala pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC este ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului sa aiba venituri profesionale impozabile sau perioade asimilate acestora.
- In perioadele asimilate intra si frecventarea unei forme de invatamant, concediile medicale, concediul de maternitate, perioada de somaj indemnizat etc.).
Buna ziua,
Doresc sa stiu daca o persoana cu invaliditate de gradul întâi care naște poate beneficia de indemnizație de creștere a copilului.
1- nu a fost angajata niciodata
2-are indemnizație de handicap si pensie de urmas( nu de invaliditate)
3- urmeaza cursuri la master cu învățământ la zi ( 2 ani)
4- sotul nu este angajat si asigurat in tara.