avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie pentru cresterea copilului pentru ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie pentru cresterea copilului pentru persoane fara venituri

sotia mea a nascut nu are nici un venit pentru ca nu a lucrat nicaieri are 10 clase. vreau sa stiu daca primeste indemnizatia de crestere a copilului sau un stimulent pentru cresterea copilului, daca nu ce putem face?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:32, 27 August 2018
bogdan 1988:
Daca dvs. sunteti tatal copilului si in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului ati frecventat, fara intrerupere, cursurile de zi ale facultatii veti putea beneficia dvs. de indemnizatia pentru CCC.
tudorvaleriu a scris:

bogdan 1988:
Daca dvs. sunteti tatal copilului si in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului ati frecventat, fara intrerupere, cursurile de zi ale facultatii veti putea beneficia dvs. de indemnizatia pentru CCC.

Pe mine m-a derutat verbul "frecventeaza" care e la timpul prezent...Sa Inteleg atunci, ca art. 5 litera m) se refera la cele 12 luni premergatoare nasterii si nu la momentul prezent, da?:)
ela david:

1. Tata copilului poate fi student si dupa nasterea copilului dar asta are mai putina importanta.

2. - Conditia legala pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC este ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului sa aiba venituri profesionale impozabile sau perioade asimilate acestora.
- In perioadele asimilate intra si frecventarea unei forme de invatamant, concediile medicale, concediul de maternitate, perioada de somaj indemnizat etc.).
Am inteles.Saru'mana.:)
Buna ziua,
Doresc sa stiu daca o persoana cu invaliditate de gradul întâi care naște poate beneficia de indemnizație de creștere a copilului.
1- nu a fost angajata niciodata
2-are indemnizație de handicap si pensie de urmas( nu de invaliditate)
3- urmeaza cursuri la master cu învățământ la zi ( 2 ani)
4- sotul nu este angajat si asigurat in tara.

Daca nu poate sa beneficieze, care ar fi soluția?

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de crestere a copilului in cazul in care mama este studenta alizukmia alizukmia Buna ziua, Momentan sunt studenta la invatamant la distanta in cardul unei universitati particulare. Am terminat anul 2. Urmeaza sa nasc in lunile ... (vezi toată discuția)
Maternitate studenti Szilagyiibi Szilagyiibi Buna ziua! Cand o sa nasc o sa fiu la master, primul an. Fiind la facultate stiu ca voi primi indemnizatie de crestere -600 de lei, dar trebuie sa continui ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului andreeavasile89 andreeavasile89 Buna ziua! Situatia in care ma aflu e mai complicata. Am lucrat din decembrie 2011 pana in martie 2012 cu contract de munca pe perioada determinata. Din ... (vezi toată discuția)