buna ziua. am o restanta de cateva luni la intretinere.(1000 lei). platesc lunar o suma de 150 lei.atat imi permit deocamdata . pot sa cer casierului sa mi treaca pe chitanta luna in curs 100 lei si 50 ron restanta?
din fondul de rulment pot sa mi achit restanta la intretinere ?daca da in baza carei legi?
nu doresc sa platesc penalitati.exista vreo lege? furnizorii nu aplica penalitati la facturi.
multumesc frumos.
multumesc frumos de raspuns.URMAREA. m am dus sa platesc restanta.SURPRIZA.nu mi au primit banii pentru ca le am cerut conform legii chitanta separata pe fondul de rulment.explicatia. nu pot sa mi taie aceste doua chitante deoarece intai trebuie sa platesc penalizarile la zi si trebuiesc calculate .penalitati care nu sunt trecute pe lista decat cu da sau nu in dreptul apartamentelor.este obligatorie trecerea lor pe lista? pot sa cer chitanta separata pentru penalitati daca tot trebuie sa le platesc inainte de restanta.vreau sa vand apartamentul si sa cer inapoi acest fond de rulment pentru ca este al meu. insa nu stie nimeni cat am pentru ca s au schimbat si au preluat cum au preluat.nu beneficiez decat de apa rece , gunoi. restul e electric in casa.
concluzia mea ,, mutati va la curte" sincer.
multumesc si scuze daca nu m am exprimat corespunzator.
o seara buna.
Penalizarile se calculeaza la momentul editarii listei de cote de intretinere, nu se pun cuvinte in rubrica de penalizari, ci calculele penalizarii facute in acel moment.
Diferenta de zile trecute de la afisare pana la plata se calculeaza ulterior si se afiseaza in listele urmatoare.
Deci administratorul ar fi trebuit sa faca asta , dar daca n-a facut-o, oricum nu conteaza, el putea sa va dea doua chitante, una pentru fondul de rulment pe care il achitati si restul pentru restante. In acest cuvant "restante" sunt cuprinse cotele de intretinere, fond de reparatii, penalizari.
Ce face el in baza de date si in contabilitatea asociatiei il priveste, dar el trebuie sa va incaseze banii pe care dv. vreti sa-i platiti si care sunt trecuti pe listele de intretinere. Nu se poate sa va refuze la plata. Sunt motive puerile.
multumesc frumos inca o data. penalitatile mele apar pe lista doar cu da.mi a spus ca nu e obligatoriu sa le afiseze in liste pentru ca nu stie el cand plateste persoana restanta.exista undeva in lege ,articol, numar? promit ca nu va mai deranjez cu probleme de intretinere.
multumesc celor care imi vor raspunde
Inca o data:
-administratorul este obligat ca, daca are rubrica de penalizari in lista, sa scrie acolo penalizarile calculate la momentul listarii cotelor si afisarii lor pe avizier;
- dupa aceasta zi de calcul pana cand plateste cineva restantele sau o parte din restante, administratorul le calculeaza referitor la ziua platii si afiseaza noile penalizari (pentru aceste cateva zile de la afisare la plata) in lista urmatoare;
- in liste nu se scrie nici "da", nici "ba"; asta este o inventie proprie, nelegala si prosteasca.
De exemplu:
- restanta este de 500 lei. Listele se afiseaza pe 15 iunie. Administratorul calculeaza penalizarile pentru 500 lei pana la data de 15 iunie si trece penalizarile in lista, de exemplu 26 lei. Deci omul are de plata 526 lei.
- locatarul vine si plateste pe 29 iunie ce are de plata = 526 lei.
- pentru ca au mai trecut 14 zile de la ultimul calcul afisat al penalizarilor (15 iunie) pana in 29 cand a platit, se mai calculeaza penalizari pentru 14 zile la acea suma achitata (500 lei = cota de baza fara penalizari) si aceste penalizari le va trece in lista urmatoare.