Imi pare rau sa va contrazic dnule avocat, dar:
1. Dreptul de vizita poate fi suspendat, nefiind un dat de la Dumnezeu. Exista jurisprudenta, inclusiv CEDO in acest sens. Violenta domestica nu este o haina pe care o imbraci miercuri cand ii spargi arcada sotiei si o dezbraci vineri cand duci copilul la inghetata! Violenta este din pacate o "modalitate" de expresie a unor indivizi. Parintii saunt primele modele in viata unui copil. Un tata batus va fi un model de batus ptr fiul lui, sau un model de asa merita nevasta pentru fiica lui.
2. Cat priveste "necesitatea" ca violenta sa se fi repercutat asupra minorului, sunteti iar in gresala. Am sa va postez o indrumare pentru instante din chiar fisierele I.N.M. De altfel, daca cititi legea privitoare la violenta domestica veti gasi ca leguitorul a apreciat ca forme ale violentei domestice cele: fizice, emotionale, financiare, psihologice. Prin urmare, un copil care asista la scene de violenta este el insusi o victima.
Cereti doamna domiciliul copilului la dvs, program de vizitare doar in prezenta dvs, iar daca scenele se repeta, mergeti la I.N.M.L scoateti un certificat medico-legal si solicitati un ordin de protectie. Incercati sa aveti si martori. Daca apreciati ca ar exista urmari asupra copilului, in caz ca el a asistat la aceste scene, mergeti cu copilul la un psiholog pentru evaluare si apoi sesizati si Directia de protectie a copilului. Aceia nu vor face nimic, dar va v-a fi folositoare dovada sesizarii. Succes! IATA:
A.Fisier I.N.M: "Se cunoaşte deja că destrămarea unei relaţii de familie şi tensiunea rezultantă sunt detrimentale pentru copii şi au efecte devastatoare asupra copiilor cu vârste mici. Cercetări recente au pus în evidenţă cât de mult sunt afectaţi copiii de violenţa la care sunt martori şi au demonstrat că pentru copiii cu vârste mici, ameninţările îndreptate împotriva persoanei care îi îngrijeşte au consecinţe în plan psihologic mai grave decât atacurile îndreptate împotriva copiilor." (
[ link extern ] )
B.Societatea Nationala pentru Prevenirea Abuzului si Neglijarii Copilului: „Cercetările arată că 80% dintre copiii-martori la violenţă în familie devin, la rândul lor, victime sau agresori, iar în acest fel fenomenul se perpetuează, afectând şi generaţiile viitoare”, avertizează Ana Muntean. (Presedinta Societatii Nationale pentru Prevenirea Abuzului si Neglijarii Copilului).
C.Cauza Sahin împotriva Germaniei, aceeaşi instanţă a reţinut că jurisdicţiile naţionale pot chiar să refuze acordarea dreptului la vizitarea copilului, atunci când intervin motive pertinente, cum ar fi gravele tensiuni dintre părinţi, situaţie ce ar avea repercusiuni negative asupra copilului, existând riscul ca vizitele să afecteze dezvoltarea sa normală în familia în care se află.
D.Sentinta Jud sect 2, cazul Davitoiu, suspendarea progr de vizitare, pe motiv de incepere a urmaririi penale impotriva mamei, in care se da scoatere de sub urmarirea penala in 2 luni, no comments...dar mama ramane fara program de vizitare aproape jumatate de an!