buna!!am o problema acum o luna mi s-a aprobat concediu de odihna pt perioada 16.07 2012-27.07.2012 ca sa fiu instiintata ca am fost in preaviz fara ca eu sa il semnez din data 30.06.2012 .angajatorul refura sa imi plateasca concediu si sa ma bage in preaviz din 30.07.2012 pe motiv ca firma nu are bani.mentionez ca se muta in alta parte ce trebuie sa fac in cazul acesta??????????
cum pot sa il actionez in judecata ??astazi am aflat ca mi-a inchis si cartea de munca fara ca eu sa stiu...este posibil acest lucru??trebuie sa astept sa faca control cei de la itm sau pot sa il dau in judecata eu ??
1. - Puteti sa il dati pe angajator in judecata la Tribunalul din judetul in care aveti domiciliul.
- Fiind litigiu de munca nu platiti taxe judiciare.
- Trebuie sa consultati un jurist (cons.jur. sau avocat) sa va spuna cum sa procedati.
2. Raspunsul primit de la ITM va poate ajuta in instanta de judecata.
Legea nr.76/2002 prevede :
Art. 38
(1) Indemnizaţia de şomaj se acordă persoanelor prevăzute la art. 17, la cerere, după caz, de la data:
a) încetării raporturilor de muncă;
..... (2) Indemnizaţia de şomaj se acordă de la data prevăzută la alin. (1), dacă cererea este înregistrată la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă în termen de 10 de zile de la această dată.
(3) Dacă cererea este înregistrată după expirarea termenului de 10 de zile, dar nu mai târziu de 12 luni de la data prevăzută la alin. (1), indemnizaţia de şomaj se acordă începând cu data înregistrării cererii.
(4) Termenul de maximum 12 luni prevăzut la alin. (3) este termen de decădere din drepturi.
Asadar, pentru a putea beneficia de somaj de la data incetarii c.i.m. va trebui sa depuneti actele la AJOFM in termen de 10 zile de la aceasta data ... depasirea acestui termen va da posibilitatea sa beneficiati de somaj de la data depunerii actelor.
Somaj
luxa.roman
Buna seara;
Am si eu o intrebare: daca dupa ce am iesit din somaj la o saptamana m-am angajat si dupa aproximativ 5 luni si jumatate mi se desface contractul ... (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj
gheorghe d
Buna seara.
Care sunt obligatiile angajatorului fata de salariat, la intrarea i somaj si timpul legal in care acesta trebuie sa depuna actele necesare pentru ... (vezi toată discuția)