avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cat e de fapt un an inchisoare?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cat e de fapt un an inchisoare?

Stie cineva articolele unde scrie exact cat inseamna un an de inchisoare, pentru diferite infractiuni, si de la ce varsta in sus se calculeaza altfel?

#-o
Cel mai recent răspuns: Claudiusas14 , utilizator 11:11, 20 Octombrie 2023
1 an poate fi cu executare, adica la puscarie sau cu suspendare, adica stai acasa
eu inteleg la ce te referi,dar ai formulat gresit intrebarea. pentru pedepsele privative de libertate, timpul de condamnare poate fi redus daca detinutul presteaza munca sau participa la diferite activitati scolare si studii. astfel ca, perioada care este considerata ca executata pe baza muncii prstate sau a instrurii scolare, in vederea liberarii conditionate, se calculeaza in felul urmator:
- pentru o munca remunerata, 5 zile pt 4 zile de munca (3 zile executate pt 2 zile de munca in cazul minorilor);
- pentru o munca neremunerata, 4 zile executate pt 3 zile de munca (2 zile executate pt o zi de munca in cazul minorilor);
- se considera 3 zile executate pt 2 nopti de munca;
- in cazul scolarizarii, se considera 30 de zile executate pt absolvirea unui semestru scolar si 15 zile pt absolvirea unui curs de calificare;
- in cazul elaborarii de lucrari stiintifice publicate sau inventii si inovatii brevetate, se considera 3 zile executate pt 2 zile de munca.
Acestea sunt singurele situatii in care timpul condamnarii poate fi redus. Daca persoana condamnata nu munceste sau nu merge la scoala, un an de pedeapsa inseamna un an, 10 ani inseamna 10 ani. Sper ca te-am lamurit...
Cum se calculeaza 3 ani jumate de închisoare stie cineva? La un 1 an se calculeaza 8 luni?
Ultima modificare: Vineri, 24 Noiembrie 2017
ContSters448496, utilizator
Am si eu o intrebare ma poate ajuta cineva daca este condamnat la 3 ani de inchisoare cât faci la an va multumesc
Buna ziua ce inseamna 2 ani de inchisoare in regim de detentie?

Alte discuții în legătură

Anul de puscarie melinaR melinaR buna dimineata am o intrebare care tot ma chinuie si nu ii pot gasi raspuns nepotul meu are o condamnare de 7 si 6 luni din care a executat 4 ani si 2 luni ... (vezi toată discuția)
Liberare conditionata loricag loricag buna ziua am si eu o intrebare:sotul meu a primit o pedeapsa de 9 luni inchisoare la care sau adaugat 3 luni pentru ca avea din urma o condamnare cu suspendare ... (vezi toată discuția)
Eliberarea conditionata amaya_maya2004 amaya_maya2004 buna ziua!am si eu o intrebare pt dvs ,sotul meu are 2 procese la care are 7luni la unul si la celalalt are 1an pt furt iar luna aceasta se termina recursul ... (vezi toată discuția)