avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Problema la Extrasul de carte funciara
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Problema la Extrasul de carte funciara

Am achizitionat un apartament cu imprumut de la banca si restul fonduri personale.
La semnarea contractului de V-C, care a avut loc la banca in prezenta notarului, s-a executat si transferul fondurilor personale catre Vinzator. S-a semnat contractul de V-C. Urmind ca transferul banilor din imprumut din partea bancii sa se efectueze, in urmatoarele 2-3 zile.
Ca urmare in extrasul de carte funciara atasat la contractul de V-C s-a trecut:
- intabularea dreptului de proprietate al cumparatorului,
- intabularea ipotecii in favoarea bancii,
- dreptul vinzatorului asupra sumei ce urma sa o transfere banca (deoarece la acel moment banca nu transferase banii).
Contractul s-a semnat.
Dupa aproximativ 3-5 zile, nu retin exact, banca a virat la rindul ei restul de bani (respectiv imprumutul).
Am intrat in proprietatea apartamentului, platim de aproximativ 3 ani.
Intrebarea este:
Ce avem de facut, sau unde a fost gresala, pentru a elimina dreptul Vinzatorului asupra sumei virate de banca, mentionat in Extrasul de carte funciara.
Mentionez ca am realizat aceasta eroare, in urma cu putin timp.
In concluzie, desi s-au virat toti banii, si avem dovada (ulterioara) din extrasul de cont ca banii din imprumut au fost virati de banca catre Vinzator, ulterior semnarii contractului, in extrasul de C-F Vinzatorul are drept asupra acestei sume de bani.
Va multumesc anticipat pentru propuneri, solutii.
Cu stima.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 06:41, 13 Septembrie 2012
Banca este titularul ipotecii înscrise în cartea funciară a d-voastră. deci doar banca poate solicita radierea acestei ipoteci.
Actele necesare radierii sunt o cerere tip, declaraţia autentică a băncii din care să rezulte în mod explicit consimţământul la radierea ipotecii înscrise în favoarea ei,, cu identificarea f. clară a imobilului pentru care a fost făcută această înscriere, dovada achitării taxei de radiere.
Deobicei, băncile au un serviciu special pentru acest lucru. Problema nu este mare , este f. simplu şi se rezolvă în câteva zile(depinde de cum se mişcă banca). Succes!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare Lumiz Lumiz La semnarea contractului de vanzare cumparare a unui apartament ipotecat extrasul din xartea funciara trebuie sa fie fara obligatii. Mentionez ca am semnat un ... (vezi toată discuția)
Cumpararea unui apartament prin programul prima casa care are ipoteca de rang i ContSters74807 ContSters74807 Buna ziua, am o problema si as dori sa stiu daca ma puteti ajuta. In decembrie 2007 am incheiat un precontract pentru cumpararea unui apartament care are ... (vezi toată discuția)
Plata sultei prin credit ipotecar? kdoina2007 kdoina2007 In cazul unei sentinte de partaj cu plata sultei, daca nu am banii si va trebui sa ma imprumut de la banca, aceasta va acorda creditul? Daca nu, ce metoda ar ... (vezi toată discuția)