avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune dupa parinti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune dupa parinti

Buna ziua,
Va cer ajutorul intr-o chestiune mai delicata in care ma aflu.
Sunt singur la parinti. Acestia au achizitionat acum 30 ani un apartament in care erau trecuti ambii pe CF cu ipoteca la CEC pentru un imprumut pe 15 ani. Dupa 5 ani parintii divorteaza, mamei i se confera prin hotarare judecatoreasca dreptul de folosinta a apartamentului, dar nu am gasit nimic in legatura cu vreun partaj. Am gasit doar o declaratie data in fata notarului prin care tata renunta la toate bunurile comune in favoarea mamei. Mama mea a platit in continuare 10 ani acel imprumut, dovada ca CEC-ul mi-a eliberat adeverinta prin care am radiat ipoteca din CF.
Problema este ca tata s-a recasatorit dupa divort, iar dupa 10 ani a decedat. In certificatul meu de mostenitor nu se regaseste apartamentul in care au stat parintii, doar alta locuinta in care a stat tatal meu cu urmatoarea sotie. Pentru acesta, am primit partea mea.
In prezent a murit si mama, iar eu acum nu pot avea certificat de mostenitor deoarece in CF apar ambii parinti.
Intrebarea mea este> Fosta sotie care traieste poate pretinde ceva din apartamentul in care stau momentan?
Ce pot face sa nu implic fosta sotie a tatalui meu, care evident ca nu stie de situatia creata?
Daca mama a platit imprumutul pentru apartament singura in continuare 10 ani, iar tata a renuntat prin declaratie notariala la bunurile comune, nu inseamna ca beneficiez de inscrierea apartamentului pe mine?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 20:15, 17 Septembrie 2013
Daca situatia de fata este lasata asa....adica nu se cere succesiune dupa parinti pt. acest imobil ce se poate intampla?
Nu va puteti valorifica drepturile, nu puteti vinde, dona.....
buna ziua,am si eu o nelamurire...tatal meu este singurul mostenitor al bunicului,si vrem sa facem succesiunea pentru niste pamant,stim ce acte ne trebuie+martori,el a mai avut o sora care a murit,el ramanand unic mostenitor,,,intrebarea mea este urm. :la succesiune trebuie sa fie prezenti si nepotii,au si ei vreun amestec?sau e suficient sa fie decat el si martorii?ast rasp,multumesc anticipat!
Vin si nepotii de sora la mostenire.
Cînd a murit sora tatălui?

Dacă a decedat după moartea bunicului şi dacă a acceptat succesiunea după acesta, atunci era la fel de moştenitor ca tatăl dumneavoastră. Fetele ei au moştenit ceea ce mama lor a dobîndit prin succesiune de la bunic. Dacă nu a acceptat succesiunea, atunci ea nu a fost niciodată moştenitor, unicul moştenitor fiind tatăl dumneavoastră.

Dacă a decedat înainte de moartea bunicului, atunci fetele ei vin la succesiunea după bunic prin reprezentarea mamei lor şi au dreptul, împreună, la jumătate din moştenire, cealaltă jumătate fiind a tatălui dumneavoastră.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! tatăl meu a decedat în 14 august 2023. ca si moștenitori ... nimenea nimenea Bună ziua! Tatăl meu a decedat în 14 august 2023. Ca si moștenitori sunt mama și 2 copii. Am vrea sa demaram succesiunea după decesului tatălui. Ca si ... (vezi toată discuția)
Rog un raspuns urgent!!! cf-mostenire-vanzare bb_yasmi bb_yasmi buna ziua va rog frumos sa imi dati cat de repede se poate un raspuns de specialitate. situatia este urmatoarea: este vorba despre un apartament . in anul ... (vezi toată discuția)
Ajutor- succesiune complicata Roxana341 Roxana341 Buna ziua, Am intampinat probleme cu o succesiune mai complicata si va rog din suflet sa ma ajutati cu cateva sfaturi. Situatia este urmatoarea, Bunicii din ... (vezi toată discuția)