avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tedinţe imobiliare Scaderea pretului locuintelor
Discuție deschisă în Tedinţe imobiliare

Scaderea pretului locuintelor

E bine sau e rau ca scade pretul locuintelor? Ca pana la urma, trebuie sa fie ceva mai mult in toata tendinta asta decat parerea vanzatorilor si cumparatorilor.
Daca cineva a fost deja la targul imobiliar din luna februarie il rugam sa ne povesteasca si noua ce era pe acolo: proiecte noi, preturi pentru a ne face o parere si noi cei care suntem mai prinsi si poate nu o sa ajungem sa vizitam targul!
ce s-a intamplat in Romania..trebuia sa se opreasca...
cred ca in acest moment piata se re-aseaza.Ma ingrijoreaza mai mult ..criza.
"Boomul" imobiliar trebuia sa ia sfarsit...subscriu la teoria ca in vest "proprietatea" este exceptia..Nu este vorba doar de mentalitate, este vorba si de costuri..taxele si impozitele sunt in unele tari (Italia) atat de mari incat proprietarii prefera sa inchirieze...iar chiriasii prefera sa mearga in concediu..decat sa plateasca rate si apoi taxe..pentru o eventuala proprietate.

In privinta mentalitatii, parintii nu agonisesc pentru copii..iar copiii sunt educati in a se descurca singuri- din toate punctele de vedere...

asteptam...viitorul...
av. Ileana Schwarz

E bine ca au scazut preturile, asa mai spera si tinerii sa aiba o locuina a lor, scazand totodata si preturile la materialele de constructii. Erau exagerate acum 1 an, erau case supraevaluate...ce e ingrijorator e ca, desi au scazut preturile, uneori si sub valoarea reala a imobilului, nu sunt cumparatori.nu stiu ce va fi peste doi- trei ani,dar situatia din prezent imi creeaza un discomfort general.
nu cred ca este corect sa spunem scaderea preturilor, ci mai degraba revenirea la normalitate . orice crestere realizata fara un fundament solid va avea la un moment dat un regres pana la punctul de unde lucrurile au luat-o razna pe baza zvonurilor...
Pana la scaderea preturilor sub valoarea reala (adica sub costul de inlocuire), mai este mult. In Timisoara, de exemplu, se putea cumpara o casa familiala noua, pe doua nivele aparent de aceeasi calitate ca si una din Franta, cu diferenta ca aici era situata intr-unul din satele din apropierea orasului (transport posibil doar cu masina personala - ce se intampla cu copiii sau cei care nu conduc?) - de fapt pe un camp intesat de vile si vilute, cu drum de acces de la sosea in cel mai bun caz pietruit, si soseaua spre oras un biet drum cu doua benzi (cate una pe sens), intesat dimineata devreme de TIR-uri, camioane etc, iar cea din Franta era situata in zona 3 sau 4 a Parisului (in oraselele din zona metropolitana), cu acces la terminalul metroului in cateva minute, cu timp de sosire in centrul orasului maxim 30 de minute. Si cu toate facilitatile necesare unei vieti civilizate situate la cateva minute de locuinta - scoli, gradinite, cinema, posta, banci, magazine, primarie, politie - ca in orice orasel respectabil. Si cu posibilitatea de a castiga pentru munca similara, de 3-10 ori mai mult decat in Romania. Asa ca de unde pana unde se poate vorbi de o aliniere a preturilor? Mai degraba o corectare a preturilor in concordanta cu calitatea locuirii oferite si cu posibilitatile de castig din zona locuintei. Si asta se poate face numai in jos!

Alte discuții în legătură

E momentul de a vinde, sau de a astepta ? dmh dmh in conditiile actuale, in Romania, ce parere avet, preturile la locuinte cum vor evolua ? E momentul de a vinde, sau de a astepta ? (vezi toată discuția)
Ce parere aveti?sa vand sau sa mai astept? CHANEL CHANEL Am pus in vanzare intr-un oras mic, -statiune balneoclimaterica , un apartament 2 camere ,confort 1, la un pret real (40000eur),pt.care acum 1 an as fi primit ... (vezi toată discuția)
Imobiliare !! cine tot tine piciorul '' pe frana '' ??? ContSters205490 ContSters205490 2006 > 2007 > Chiar si 2008 anii de BOOM imobiliar IN ROMANIA !!! Se construia '' CU TUPEU '' !!! In '' DRACI '' ... (vezi toată discuția)