Din cate stiu, art. 35 alin. 1 din Codul Muncii stipuleaza: "Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea". - fara a stipula despre ce fel de CIm este vorba 8 ore sau 2 ore.
Ma confrunt cu urmatoarea situatie: un angajat are un CIM (8 ore) suspendat pentru o anumita functie si urmeaza a fi angajat (CIM 8 ore) pe o alta functie la aceeasi firma.
Asa intentionez, insa revisalul nu-mi permite.
Mai mult decat atat, contrar a ceea ce spune legea si ceea ce spuneti dvs ca experti, adica ca este legal si posibil, consilierul juridic de la ITM de unde tocmai am venit a spus urmatoarele si incerc sa redau cat mai fidel:
"Nu este legal ca o persoana sa fie angajata cu doua CIM la acelasi angajator, caci acest lucru inseamna fraudarea legii, inseamna ca angajatorul urmareste sa nu plateasca ore suplimentare, iar daca noi venim in control si descoperim acest lucru sesizam instanta". Pentru el art. 35 nu are nicio valoare.
Notificati ITM, privitor la incalcarea dispozitiilor legale, aratati prevederile legale pe care va intemeiati, alaturi de notificare transmiteti si contractul de munca, in vederea luarii acestuia in evidenta de catre institutie si transmiteti-le prin scrisoare cu valoare (are nota de inventar in cere se specifica numarul si felul documentelor transmise) cu confirmare de primire si nu in ultimul rand, actualizati revisal-ul dupa ultimele modificari . Ar trebui sa va accepte informatia introdusa.
1. - Daca acel consilier juridic de la ITM a spus asa ceva cred ca ar trebui sa demisioneze si sa-si caute un alt loc de munca.
- Care lege este fraudata?
- Cum crede el ca un CIM poate fi mai ieftin pentru angajator decat plata eventualelor ore suplimentare?
2. Intrebati un inspector de munca de la ITM sau direct la suport registru@inspectia muncii.ro
cum sa faceti sa rezolvati problema cu Revisal.
Ce tip de societate este aceasta: SA, SRL?
La un SA administratorul cu contract de mandat, in temeiul art. 137 indice 1 aliniat 3 nu poate incheia cu societatea CIM.