avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nulitate act autentic lipsa cauza
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nulitate act autentic lipsa cauza

Fiul ii vinde mamei prin mandatar un apartament. In contractul autentificat se specifica ca pretul a fost achitat integral anterior autentifcarii actului. La o luna fiul decedeaza, iar unul dintre mostenitori cere nulitatea absoluta a contractului pe motivul ca lipseste cauza datorita lipsei contraprestatiei: cumparatorul trebuie sa plateasca pretul. Ori acest lucru nu s-ar fi intamplat, precizeaza in actiune, pt. ca vanzatorul era in coma in spital (ciroza hepatica) si nu avea cum sa primeasca banii. Solicita proba cu un martor, respectiv mandatarul.
Cate sanse sunt in practica de admisibilitate a probei testimoniale peste un act autentic?(tert-fapt juridic-orice mijloc de proba)
Ce sanse sunt sa castige un asemenea proces mostenitorul?
Cum se apara cumparatoarea?
Astept cu interes opinii pro si contra.
Cel mai recent răspuns: pati , utilizator 23:15, 15 Ianuarie 2009
Si daca este pe patul de moarte si doreste sa dispuna cum vrea de averea lui e vreo problema dpv legal? Banii obtinuti din vanzarea apartamentului ii trebuiau in spital pt interventii si consultatii de specialitate. Inca o data precizez ca vanzatorul a fost perfect constient si ca in spital a stat o saptamana. De asemenea, doresc sa aflu pareri in apararea cumparatoarei. Oricum multumesc pt interesul aratat.
Pai intelegem noi ca vreti, e usor sa vrem diverse, dar nu avem date sa va dam solutii...
Ca sa obtin date, am pus vreo 5 intrebari, cred ca toate ignorate de dv.
Depinde de situatia de fapt si asta nu o cunoastem. In lipsa informatiilor, am infatisat cum se poate vedea din celalalt punct de vedere, ca sa va orientati in aparare.

Puteti incerca sa va legati de ba pret mic, ba pret lipsa, insa va tine numai superficial, caci nu e interzis sa aduci mai multe temeiuri de drept in sustinerea cauzei, chiar daca unele sunt alternative. Ajunge, astfel, sa probezi una corespunzator.
Dar puteti miza pe neseriozitatea reclamantului, aratati disperarea cu care vrea o mostenire etc.
NU ajunge o astfel de argumentatie.
deci, am citit intrebarile acum si:
exista o procura data cu 1 luna inainte de deces
banii au fost inmanati cand vanzatorul nu era in spital
din spital se poate obtine cred fisa de spitalizare din care sa reiasa si starea mentala normala
nu stiu valoarea celorlalte bunuri instrainate, dar cred ca ai voie sa dispui cum vrei de bunurile tale in timpul vietii; vanzatorul nu a stiut ca o sa ajunga intr-un loc unde cec-urile nu au nici o valoare, pt. ca altfel, presupun ca si-ar fi facut testament prin care, iarasi presupun, mostenitorului din speta noastra nu i-ar fi lasat mostenire nimic, intrucat relatia tata-fiu nu exista ,din cauza nenumaratelor probleme create de fiul risipitor.
a, si mai e ceva, ceilalti mostenitori nici ei nu sunt de acord cu fratele lor, pt. ca se pare ca este oaia neagra a familiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura vanzare si incasare bani armada_maxima armada_maxima Buna ziua, Va deranjez cu urmatoarea intrebare aferenta unei procuri de vanzare -cumparare si incasare bani. In procura apare urmatorul ... (vezi toată discuția)
Hotarare care tine loc de act de vanzare-cumparare niculaucarmen niculaucarmen printr-o procura incheiata in luna martie 2008 sunt imputernicit sa vand dreptul de proprietate a unui teren. In aceeasi procura este mentionat si faptul ca ... (vezi toată discuția)
Cat timp mai este valabila procura? emiliamatei emiliamatei Buna seara, as dori sa mi spuneti va rog cat timp mai este valabila o procura , avand in vedere ca mandantul a decedat, si are mostenitori. Iar daca ... (vezi toată discuția)