avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dreptul la somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dreptul la somaj

Sora mea a lucrat la o firma care si-a inchis punctul de lucru datorita lipsei comenzilor.
Conform legii am vazut ca trebuie sa aiba lucrat 12 luni in ultimii 2 ani .
Din pacate ei ii lipsesc 10 zile.
Ce poate sa faca in acest caz.
Poate beneficia de un somaj diminuat? Abia peste 2 saptamani am inteles ca vor primi actele de la societatea la care a lucrat .
Ne puteti ajuta cu un sfat?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:53, 21 Iunie 2009
1. Vechimea in munca poate fi unul din criterii.
2. La ITM se depune decizia de concediere a salariatului, in termen de 5 zile de la perfectarea acesteia.
3. Puteti face noi angajari, dar nu pe postul desfiintat ... Interdictia de a face noi angajari este prevazuta pentru concedierile colective (9 luni) si nu pentru cele individuale.

Daca un salariat doreste sa intre in somaj, nu vad sa existe un impediment in emiterea unei astfel de decizii de catre angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la somaj hornea marioara hornea marioara lucrez la o sc cu contract de munca pe perioada nedeterminata de 6 ore din 2007 si modificata 4 ore din iulie 2009.IERI SEFA A ADUS O ANGAJATA NOUA \'DE ... (vezi toată discuția)
Calcularea somajului mary_2980 mary_2980 am fost angajata peste 15 ani intr o firma care s a privatizat si apoi datorita amenintarii cu concedierile colctive am optat ptr plecare voluntara beneficiind ... (vezi toată discuția)
Pot primi somaj? Sergiu92 Sergiu92 Unic angajat la propria firma in ultimii 14 ani. Criza! In 2013 o luna concediu fara plata si patru luni cu program de doua ore, dar n-am reusit redresarea. ... (vezi toată discuția)