avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract la notar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract la notar

Buna ziua! Va rog spuneti-mi si mie in baza caror documente intocmeste notarul contract vanzare cumparare intre mine (potential cumparator), si dezvoltatorul unui bloc nou construit (potential vanzator), pentru o garsoniera, in conditiile in care exista deja un antecontract? Este posibil ca notarul sa autentifice acest contract de vanzare cumparare fara ca dezvoltatorul sa prezinte aceste documente necesare? Multumesc, astept cu interes un raspuns intrucat in urmatoarele saptamani urmeaza sa ma prezint la notar.
Cel mai recent răspuns: katalyna76 , utilizator 15:38, 20 August 2012
Am retinut si acest aspect, as mai avea inca o intrebare daca se mai poate :). Acele acte in baza carora imi va incheia contractul de vanzare cumparare nu trebuie anexate si la contract?
De obicei se anexeaza releveele, politica condominiului....
Mai am o intrebare, am auzit, ca in cazul in care promitentul vanzator amana perfectarea contractului de vanzare cumparare, se poate apela la un cabinet notarial in vederea trimiterii unei instiintari acestuia, instiintare care in cazul refuzului vanzatorului este ca un fel de dovada ca acesta a refuzat sa se prezinte la notar. Si ar ajuta in cazul in care se ajunge la actionarea in judecata a vanzatorului.
Dupa expirarea termenului din antecontract pentru incheierea in forma autentica a contractului de vanzare cumparare, promitentul vanzator sau cumparator se adreseaza unui executor judecatoresc sa notifice cealalata parte ca intr o anumita zi la o anumita ora sa se prezinte la un birou notarial desemnat in notificare. Cu notificarea executorului cu antecontractul partea care a notificat se prezinta la biroul notarial, notarul public dupa procedura certificarii, strigarea partii notificate de 3 ori la interval de 5 minute , neprezentandu se partea notificata se intocmeste o certificare de fapte si cu aceasta procedura se merge mai departe in instanta, daca partea notificata se prezinta atunci se face un act additional la antecontract prelungindu se termenul pentru a scoate extras de carte funciara pt autentificare si obtinerea certificatului fiscal si a altor documente urmand a se perfecta actele.
Buna ziua, din nou!:)

Am obtinut un model de vanzare cumparare de la un vecin, si dat fiind ca acelasi tip de contract ne va face si noua, am cateva nelamuriri daca ma puteti ajuta va rog.

Un prim aspect spune asa "imobilul-bloc a fost edificat in temeiul autorizatiei de constructie nr..din data 19.01.2012 emisa de primaria sector, si preluat cu proces verbal de receptie din data de 30.01.2012". Faptul ca sunt apropiate datele ar constitui o ilegalitate?

O alta nelamurire este ca nu stiu ce inseamna "evictiune totata sau partiala".Dezvoltatorul garanteaza pe cumparator de orice aceasta evictiune, dar si pt vicii ascunse.Continua spunand ca "a fost indeplinita de cumparator obligatia de verificare a starii in care se afla bunul imobil la momentul predarii pt a descoperi viciile aparente, pe care eu, vanzatorul personal am obligatia sa le remnediez". Dupa cum spuneam, exista deja probleme cu peretele nostru in care se infiltreaza apa de la ploaie. Ce ar trebui sa fac in cazul acesta, cum ar trebui trecut in contract cazul in care vanzatorul, desi anuntat de probleme, refuza sa se conformeze clauzei contractuale, ba mai mult, aud ca ar fi cerut bani la oameni pentru a remedia aceste probleme. In situatia in care nici nu a ajuns sa le faca contracte pe casa.
As vrea sa il oblig cumva sa suporte consecintele unui refuz, sa imi deconteze cheltuilelile din rata lunara, daca remediez eu personal.

Inca un aspect ar fi, ca desi in antecontract se angajeaza sa nu imi ceara alti bani in afara de pretul convenit, si garsoniera este predata "la cheie, cu toate utilitatile (apa, gaze, curent)", ne-a cerut sa platim contorul de gaze (contractul este pe numele lui).Eu am intrebat la gdf suez daca se plateste acest contor, mi s-a raspuns ca este in custodie, si numai in cazul in care se deterioreaza sau se fura, se plateste. Acest dezvoltator, ne cere insa sa i-l platim, nu am facut-o pana acum, dar vecinii l-au achitat.Iar nu mi se pare normal.

Va rog mult daca ma puteti lamuri in aceste aspecte, si va multumesc!

Alte discuții în legătură

Reziliere antecontract prima casa, recuperare avans grgmrnsc grgmrnsc Buna ziua! As avea nevoie de un sfat. De curand am inceput demersurile catre un apartament de 3 camere situat pe strada Popesti Vest intre statiile de ... (vezi toată discuția)
Nerespectare promisiune de vanzare imobil Liviu V. Liviu V. In ce conditii nu mai produce efecte o promisiune de vanzare? A fost incheiata o astfel de promisiune prin care vanzatorul se obliga sa predea apartamentul ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare / cumparare prima casa mihaiemil mihaiemil Buna ziua, Introducere: Eu ca vanzator am facut un antecontract pentru vanzarea unui apartament, cu un cumparator care doreste achizitia prin prima casa. ... (vezi toată discuția)