avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salar bonus nastere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salar bonus nastere copil

va deranjez cu o mica intrebare si sper sa ma puteti ajuta.
ma numesc A Anca si sunt in concediul de crestere a copilului. am auzit de o cerere care se poate adresa angajatorului pt plata unui salar bonus, pt nasterea copilului. in cererea respectiva se mentioneaza "Contractul Colectiv de Munca la Nivel National pe anii 2005-2006". eu m-am angajat in 2004 ca agent vanzari. ma incadrez sa primesc acel salar? contractele semnate anterior se aliniaza normelor si legislatiei de acum?
va multumesc pentru atentie si astept raspunsul d-voastra
o zi buna
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:51, 2 Februarie 2009
Cererea trebuia sa se depuna la scoala unde era angajata la data nasterii copilului, nu are cum sa se depuna cererea la actualul angajator intrucat la data nasterii copilului era angajata in alta parte.
daca nu poate lua mama acest salar, poate depune tatal cererea la societatea unde lucreaza el...si ii se acorda acest drept.
Da, tatal poate beneficia de acest salariu bonus pentru nasterea copilului. In acest sens se exprima si art.51 alin.1 lit.c teza a II-a din CCMN - dacă mama nu este salariată, soţul acesteia beneficiază de plata unui salariu mediu pe unitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai am dreptul la salariu bonus de nastere? Va rog din suflet sa- mi raspundeti cine stie, cine a trecut printr-o situatie asemanatoare, daca mai pot lua acest salariu bonus de nastere. Am nascut un ... (vezi toată discuția)
Salariu suplimentar pt nasetre elenabad elenabad buna ziua va rog daca ma puteti ajuta intr-o problema pe care as vrea sa o stapanesc bine inainte de a ma adresa angajatorului in cat timp se prescrie ... (vezi toată discuția)
Salariul mediu pe societate,la nasterea unui copil[eveniment] stanca daniel stanca daniel va implor sa-mi dati dati o lege unde specifica exact cat este valabil de la nasterea unui copil,pentru salariul mediu pe societate,caci firmele nusi respecta ... (vezi toată discuția)